Gündem Bahçeşehir’de Türkiye sempozyumu

Bahçeşehir’de Türkiye sempozyumu

17.04.2009 - 02:03 | Son Güncellenme:

Bahçeşehir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü, cumartesi günü bir sempozyum düzenliyor

Bahçeşehir’de Türkiye sempozyumu

Üniversitenin Fazıl Say Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek “Türkiye’nin Çözüm Bekleyen Sorunları” başlıklı sempozyuma çok sayıda akademisyen ile gazeteci de katılacak. Bölüm Başkanı Prof. Dr. Binnaz Toprak’ın açılış konuşmasını yapacağı sempozyum saat 10.00’da başlayacak.
Toprak’ın konuşmasının ardından başkanlığını Şahin Alpay’ın yapacağı “Kürt Sorunu” oturumunda araştırmacı-yazar Altan Tan, araştırmacı-yazar Ümit Fırat ve şair-yazar Bejan Matur konuşacak.
“Asker-sivil ilişkileri” başlıklı oturuma ise Bahçeşehir Üniversitesi’nden İlkay Sunar başkanlık edecek ve Milliyet gazetesi Ankara Temsilcisi Fikret Bila, Taraf gazetesi Yazarı Lale Sarıibrahimoğlu ve Paris Üniversitesi’nden Levent Ünsaldı konuşacak.
“Laiklik ve Alevi sorunu” başlıklı oturuma Bahçeşehir Üniversitesi’nden Sema Erder başkanlık edecek. Oturumda İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Bülent Bilmez, Alevi-Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız, Başkent Üniversitesi’nden Levent Köker ve Bahçeşehir Üniversitesi’nden Bekir Karlığa konuşma yapacak.