Gündem Bakan Fidan'dan G20 Dışişleri Bakanları zirvesinde önemli temaslar

Bakan Fidan'dan G20 Dışişleri Bakanları zirvesinde önemli temaslar

21.02.2024 - 21:13 | Son Güncellenme:

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Brezilya’da temaslarına başladı. Bakan Fidan 'Devam Eden Uluslararası Gerilimlerde G20'nin Rolü' temalı oturumda mevkidaşlarına hitap etti.

Bakan Fidandan G20 Dışişleri Bakanları zirvesinde önemli temaslar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Brezilya’nın Rio de Janerio şehrinde temaslarına başladı. Bakan Fidan, Mısır Dışişleri Bakanı Sameh Shoukry ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

Bakan Fidandan G20 Dışişleri Bakanları zirvesinde önemli temaslar

Bakan Fidan, 'G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda mevkidaşlarına hitap etti

Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan yazılı açıklamada, "Bakanımız Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı'nda 'Devam Eden Uluslararası Gerilimlerde G20'nin Rolü' temalı oturumda mevkidaşlarına hitap etti" denildi.

 G20'Yİ ATEŞKES VE İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM İÇİN DAHA ETKİN ROL OYNAMAYA ÇAĞIRDI

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları toplantısının ilk oturumunda yaptığı konuşmada, Gazze'deki vahşetin bir an önce durdurulması gerektiğini vurgulayarak uluslararası toplumu ve G20'yi ateşkes ve iki devletli çözüm için daha etkin rol oynamaya çağırdı. Bakan Fidan, Ukrayna'daki savaşın ikinci yılı geride kalırken, tarafların diplomasiye dönerek müzakere edilmiş bir çözüme ulaşmalarını umduğunu ve bu yöndeki girişimleri devam ettireceklerini ifade etti. Bakan Fidan ayrıca, uluslararası toplumun küresel eşitsizlik ve adaletsizlik, ekonomik kırılganlıklar, çevresel sorunlar ve yapay zeka gibi çığır açan teknolojilerin getirdiği birçok sınamayla da karşı karşıya olduğunu belirterek, küresel diplomasi ve G20'nin tüm kriz alanlarında ortak inisiyatif geliştirmesinin önemini vurguladı. Bakan Fidan, bu yıl 1- 3 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenecek Antalya Diplomasi Forumu'nun 'Krizlerin Önlenmesinde Diplomasiyi Öne Çıkarmak' temasında olduğu gibi, tüm tarafları küresel barış ve güvenlik için çalışmaya davet etti.

Haberin Devamı

Bakan Fidandan G20 Dışişleri Bakanları zirvesinde önemli temaslar

BLINKEN İLE BİR ARAYA GELDİ

Dışişleri'nden yapılan açıklamaya göre, Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı için bulunduğu Rio de Janeiro'da, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

Bakan Fidandan G20 Dışişleri Bakanları zirvesinde önemli temaslar

ALMAN MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Brezilya’nın Rio de Janerio şehrinde temaslarına devam ediyor. Bakan Fidan, Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ile bir araya geldi.

Bakan Fidandan G20 Dışişleri Bakanları zirvesinde önemli temaslar

BOLİVYALI MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere geldiği Brezilya’nın Rio de Janerio şehrinde temasları sürdürüyor. Bakan Fidan, Bolivya Dışişleri Bakanı Celinda Sosa Lunda bir araya geldi.