Gündem Bakan Güler çiçeklerle karşılandı

Bakan Güler çiçeklerle karşılandı

23.08.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, görevine yeni başlayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak ile birlikte Şırnak’a ziyarette bulundu. Çocuklar, Güler’i çiçeklerle karşıladı.

Bakan Güler çiçeklerle karşılandı

ANKARA Milliyet - Güler dün Gürak, Bakan Yardımcıları Alpaslan Kavaklıoğlu ve Şuay Alpay ile Şırnak’a gitti. Güler, Şerafettin Elçi Havalimanı’nda Şırnak Valisi Osman Bilgin tarafından karşılandı. Güler, helikopter ile 23’üncü Piyade Tümen Komutanlığına geçerek inceleme ve denetlemelerde bulundu. Şırnak valiliği’ne gelişinde Şırnaklı çocuklar tarafından çiçeklerle karşılanan Güler, Vali Cevdet Atay’dan kentteki çalışmalara ilişkin bilgi aldı. Güler daha sonra da Şırnak Belediyesini ziyaret etti ve Başkan Mehmet Yarka’nın sunumunu dinledi.

Haberin Devamı

Bakan Güler, BM Barış Gücü’nün, KKTC’nin Pile köyünde yapımına başladığı yol inşasına yönelik engelleme girişiminin kabul edilemeyeceğini belirterek, “Temennimiz; Barış Gücü’nün Ada’da bulunma misyonuna uygun hareket etmesi, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin egemenlik haklarına saygı göstermesidir” dedi. Terörler mücadeleye ilişkin de mesajlar veren Güler, “Nasıl DAEŞ Müslümanları temsil etmiyorsa, PKK terör örgütü de Kürt kardeşlerimizi temsil etmiyor ve edemez” diye konuştu.