Gündem Bakan Selçuk, öğretmenlerle buluştu

Bakan Selçuk, öğretmenlerle buluştu

23.11.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Bakan Selçuk, öğretmenlerle buluştu

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “24 Kasım Öğretmenler Günü” etkinlikleri kapsamında 81 ilde mesleki çalışmalarıyla öne çıkan öğretmenlerin başarı öykülerinin afişlerle tanıtıldığı ve şehit öğretmenlere adanan “81 İl 81 İyi Örnek Sergisi”nin açılışını yaptı. Açılışta, Batman’daki terör saldırısında şehit olan öğretmen Aybüke Yalçın’ın babası ile öğretmen arkadaşlarının kurduğu Batman koro ekibi de hazır bulundu.

Haberin Devamı

Selçuk, törende öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında, “Bir taraftan şehit öğretmenlere rahmet bir taraftan hastalara şifa dileyerek bir anlamda üzüntü ve sevinci bir arada yaşıyoruz. Fakat her zaman umudun gölgesinde olmakta yarar var” diye konuştu.

Duygu dolu sözler

Aybüke Yalçın’ın babası Sadık Yalçın gazetecilere yaptığı açıklamada, kızının şehit edilmesinden bu yana geçen 1,5 yılda ailece Türk milletinin kadirşinas bir millet olduğuna şahit olduklarını söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan en alt birimdeki memura kadar şehit öğretmenlerle ilgili duyarlılıklarının kendilerini memnun ettiğini anlatan Yalçın, “Bu da Türk milletinin yüce bir millet olduğunu gösteriyor. Düşmanlarına adeta kılıç gibi, dostlarına yufka yürekli olan bir milletin evlatlarıyız” dedi.

Haberin Devamı

Aybüke Yalçın’ın Batman’ın Kozluk ilçesinde birlikte görev yaptığı arkadaşlarının da bulunduğu müzik grubu bakanlığın daveti üzerine sergi açılışına katıldı. Grup, hafta boyunca etkinliklerde yer alarak şehit öğretmenin anısına dinletiler sunacak.

Koro üyelerinden Hakan Karabulut, Aybüke öğretmenin göreve başladığında okulunda müzik sınıfı olmadığını dile getirerek, her ay aldığı maaşla okuluna enstrüman alarak bir müzik sınıfı kurduğunu anlattı.

‘Kalplerimiz yaralı’

Bakan Selçuk, serginin ardından, 81 ilden gelen mesleğinde fark yaratan öğretmenler ve şehit öğretmenlerin aileleriyle öğle yemeğinde bir araya geldi. Selçuk, burada yaptığı konuşmada, şehitler konusunda ülkenin vatansever bir evladı olarak kalplerinin yaralı olduğunu ancak bir öğretmen şehit olduğunda bu yaranın derinleştiğini söyledi.

Şehit ailelerine, “Allah, bu çocuklarımızın bu öğretmenlerimizin yüzü suyu hürmetine şu memleketin aydınlığını artırsın” sözleriyle seslenen Selçuk, “Onların omuzlarında bu ülkenin geleceği yükselecek. Bilin ki bütün maneviyatımız bu öğretmenlerimizin hatırasının peşinde. Bu nedenle elimizden ne gelirse yapmaya hazırız” dedi.