Gündem Bakan Soylu: FETÖ okulları kapatılsın

Bakan Soylu: FETÖ okulları kapatılsın

30.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Edirne’de düzenlenen “Sınır Ötesi İşbirliği” konferansının ardından yapılan görüşmelere FETÖ ile ilgili talepler damga vurdu.

Bakan Soylu: FETÖ okulları kapatılsın

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, görüşmelerde Bulgar mevkidaşı Radev’e, Bulgaristan’da bulunan FETÖ’ye eğitim kurumlarının kapatılması talebinde bulundu. Bakan Soylu ayrıca FETÖ ile bağlantılı 14 ticari kurumun da kapatılmasını istedi.

Haberin Devamı

Edirne’de, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu ve Bulgaristan’ın Ankara Büyükelçiliği’nin iş birliğiyle İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığı “Sınır Ötesi İşbirliği” konferansı düzenlendi. Konferansta konuşan Bakan Soylu, göç ve sınır yönetimi meselesinin Türkiye için dünya ortalamasının üzerinde bir karmaşıklığa sahip olduğunu söyledi.

Heyetler arası görüşme

Türkiye’nin düzensiz göç, terör ve uyuşturucuyla başarılı şekilde mücadele ettiğini anlatan Soylu, “Türkiye kimsenin göç, terör ve uyuşturucu bariyeri ve tamponu değildir. Türkiye elbette üzerine düşen bütün sorumluluklarını yerine getirmeye devam edecektir. Dolayısı ile burada bir yük varsa paylaşmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Konferansın sonunda basına kapalı görüşmeler yapıldı. Heyetler arası görüşmelere ise FETÖ ile ilgili talepler damga vurdu. İçişleri Bakanı Soylu görüşmelerde Bulgar mevkidaşı Radev’e Bulgaristan’daki FETÖ faaliyetlerine son verilmesini istedi. Soylu Bulgaristan’da bulunan FETÖ’ye ait 2 okulun ve FETÖ ile bağlantılı iki eğitim kurumunun kapatılması talebinde bulundu.

Haberin Devamı

Bakan Soylu ayrıca FETÖ ile bağlantılı 14 ticari kurumun da kapatılmasını istedi. Kırmızı bültenle aranan FETÖ mensuplarının da Türkiye’ye teslim edilmesini talep etti. Bulgar Bakan Radev, Bulgar medyasına yaptığı açıklamada Türkiye’nin taleplerini dile getirdi ancak Türkiye tarafından kapatılması istenen ticari kuruluşların listesinin daha sonra kendilerine iletileceğini ifade etti.