Gündem Bakan Tekin 81 ilin milli eğitim müdürüyle görüştü

Bakan Tekin 81 ilin milli eğitim müdürüyle görüştü

06.11.2023 - 17:59 | Son Güncellenme:

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da 81 ilin milli eğitim müdürüyle bir araya geldi. Bakan Tekin, eğitimde kaliteyi daha da yükseltmek için ekip ruhuyla çalışmanın önemini vurgulayarak, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşılmasında milli eğitim camiasının önemli bir misyonu olduğunu kaydetti.

Bakan Tekin 81 ilin milli eğitim müdürüyle görüştü

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Bakan Tekin, Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde bakan yardımcıları ve genel müdürlerin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda 81 ilin milli eğitim müdürüyle bir araya geldi. Burada konuşan Tekin, eğitimde kaliteyi daha da yükseltmek için ekip ruhuyla çalışmanın önemini vurgulayarak, Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşılmasında milli eğitim camiasının önemli bir misyonu olduğunu kaydetti. Cumhuriyet'in 100'ncü yılında Türkiye'yi eğitimde daha ileriye taşımak için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceklerini bildiren Tekin, göreve geldiğinden bu yana yürütülen faaliyetleri anlattı. Toplantıda Bakan Tekin, izinsiz faaliyet gösteren yapılardan öğrencilerin sınıf tekrarına, veli görüşmeleri için getirilen randevu sisteminden cep telefonlarının kullanım biçimine kadar birçok alanda gerçekleştirilen uygulamaların sıkı takip edilmesi gerektiğini belirtti. Bakan Tekin'in ardından tüm genel müdürler bağlı oldukları bakan yardımcıları koordinesinde kendi alanlarıyla ilgili sunum yaptı.

Haberin Devamı

Öte yandan il milli eğitim müdürleri illerinde karşılaştıkları sorunları iletti ve çözüm noktasında istişarelerde bulunuldu.

 

BAKAN TEKİN, PARİS'TE UNESCO 42. GENEL KONFERANSI'NA KATILACAK

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Fransa'da düzenlenecek Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) 42. Genel Konferansı'na katılmak üzere yarın Paris'e gidiyor.

Paris'te düzenlenecek UNESCO 42. Genel Konferansı'na katılmak üzere 7-9 Kasım tarihleri arasında Fransa'da çeşitli temaslarda bulunacak Bakan Tekin, konferans kapsamında 'Genel Politika Görüşmeleri' oturumlarında Türkiye adına ulusal beyanda bulunacak. Bakan Tekin, 'Barış İçin Eğitim' konulu Eğitim Bakanları Toplantısı'na da katılacak.

Haberin Devamı

Tekin, daha sonra Genel Konferans'a katılan bazı ülkelerin eğitim bakanları ve uluslararası kuruluş temsilcileriyle ikili görüşmeler gerçekleştirecek. Program çerçevesinde Türkiye'nin Paris Büyükelçiliğini ziyaret edecek Bakan Tekin, Büyükelçi Yunus Demirer, OECD Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Kerem Alkin ve UNESCO Daimi Temsilcisi, Büyükelçi Gülnur Aybet ile de bir araya gelecek.