Gündem Bala’da 2 çocuk kayıp

Bala’da 2 çocuk kayıp

19.11.2009 - 13:42 | Son Güncellenme:

Jandarma ve köylülerin, gece boyu arama çalışmalarından sonuç alınamadı

Bala’da 2 çocuk kayıp

ANKARA’nın Bala ilçesi’ne bağlı Büyükdivanlı Köyü’nde amca çocukları 4 yaşındaki Gökmen ve 5 yaşındaki Sebahi Tosun dün saat 14.00'ten sonra ortadan kayboldu. İki kuzenin buhunması için jandarma ve köylüler seferber oldu.

125 haneli ve 850 nüfuslu Büyükdivanlı Köyü’nde iki çocuğun dün akşam olmasına rağmen eve dönmemesi üzerine çevrede arama yapan yakınları, çocukları bulamayınca jandarmaya haber verdi. Kısa süre sonra köye gelen jandarma ekipleri, çocukların bulunabilmesi için arama ekipleri oluşturdu. Ankara Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Başkanlığında kurulan arama ekibinde 1 komando bölüğü, iz takip köpek timi ve olay yeri inceleme timinden oluşan 150 kişi ile sivil savunmadan 7 kişilik ekip ve köylüler yer aldı. Arama çalışmalarını Büyükdivanlı Köyü ve çevresinde gece boyunca sürdüren ekipler bir sonuç alamadı.

BABALARI AFGANİSTAN'DA ÇALIŞIYOR

Çocukların, Afganistan’da çalışan ve Türkiye’ye döneceği belirtilen babalarını karşılama düşüncesiyle yola çıkıp kayboldukları ihtimali üzerinde duruluyor. Jandarma ekipleri, sabah saatlerinden itibaren de köyün giriş güzergahında arama çalışmalarını sürdürdü. Yetkililer, çocukları gören veya tanıyanların 156 Jandarma İmdat Hattı’nı aramalarını istedi. Bala Kaymakamı Kamuran Mustafa Ballı arama çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, çocukların ayak izlerine köy içinde rastlandığını çalışmaların bu yönde sürdürüldüğünü belirtti.