Gündem Balbay’dan ‘tecrit’ fotoğrafı

Balbay’dan ‘tecrit’ fotoğrafı

25.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

İkinci Ergenekon davası kapsamında 6 Mart 2009’dan beri tutuklu olan ve 1 yıllık yalnızlıktan sonra 2 hafta önce yanına Odatv davası sanıklarından Barış Pehlivan verilen CHP İzmir Milletvekili, gazeteci Mustafa Balbay, Twitter hesabı üzerinden yeni koğuş arkadaşıyla birlikte çektirdiği yeni fotoğraflar paylaştı

Balbay’dan ‘tecrit’ fotoğrafı

6 Mart 2009’da tutuklanan Balbay, bir süre gazeteci Tuncay Özkan’la aynı koğuşta kalmıştı. Balbay ile Özkan, 28 Şubat 2011’de ayrı koğuşlara konulmuşlardı. Yaklaşık bir yıldır tek başına kalan Balbay’ın yanına 2 Mart 2012’de “Odatv” davası kapsamında tutuklu yargılanan Coşkun Musluk yerleştirilmişti. Musluk’un 10 gün sonra tahliye olmasının ardından Balbay tekrar yalnız kalmıştı. Balbay’ın yanına 8 Nisan 2012’de Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan konulmuştu ve Balbay şu açıkmlamayı yapmıştı:

‘Yalnızlık bitti, tecrit sürüyor’
“Saat 23.00 sıralarında Odatv davasından Barış Pehlivan’ı kaldığım tecrit koğuşuna getirdiler. Yalnızlık bitti, tecrit durumu sürüyor. Barış’la özgürlük ve adaleti birlikte bekleyeceğiz.”
Balbay, Barış Pehlivan’la birlikte çektirdiği fotoğrafları Twitter üzerinden “Tecritten fotoğraflar” başlığıyla paylaştı.