Gündem ‘Bamya’nın rengi bu yıl ‘Aşk Kırmızı’sı

‘Bamya’nın rengi bu yıl ‘Aşk Kırmızı’sı

26.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk sinemasındaki cinsiyetçi bakışa işaret etmek için dağıtılan Altın Bamya Ödülleri önceki gece 6. kez yine ödülünü almak için kimsenin gelmediği bir törenle açıklandı.

‘Bamya’nın rengi bu yıl ‘Aşk Kırmızı’sı

Türkiye sinemasındaki cinsiyetçi bakışı yermek için dağıtılan Altın Bamya Ödülleri önceki gece İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’ndaki törenle 6. kez sahiplerini buldu. Filmmor Kadın Filmleri Festivali’nin İstanbul’daki bölümünün sonunda dağıtılan ödüller bir kez daha seneye ödül verecek film bulamamak dileğiyle sonladı ve bir kez daha kimse ödülünü almak için törende mevcut değildi. Sunuculuğunu gazeteci Bahar Çuhadar’ın üstlendiği gecede jüri özel ödüllerinden Tek Taşlı Bamya Ödülleri, ‘Kedi Özledi’ ve gişe rekortmeni ‘Düğün Dernek’e verildi. Ödülleri açıklayan Alin Taşçıyan “Tek Taşlı Bamya Ödülü bir teklif gibi. Bu ekiplere alyansı uzatmamayı umuyoruz” dedi.

‘Erkek Tarafı’ da nasibini aldı
Eşek Arısı Bamyası adlı ödül ‘Sabit Kanca’nın olurken Hormonlu Bamya Ödülü ‘Erkek Tarafı: Testosteron’a verildi. Homofobik filmlere verilen ödülün sahibi ise ‘Erkekler’ oldu.
İzleyici oylarıyla belirlenen İzleyici Bamyası ise Şahan Gökbakar ve Ezgi Mola’nın başrollerini paylaştığı, Togan Gökbakar’ın yönettiği romantik komedi ‘Celal ile Ceren’e verildi.
Geniş jüri tarafından belirlenen ana ödüllerde Erkek Karakter ödülü, Faruk Aksoy’un yönettiği ‘erkeklik halleri’ni konu alan komedi ‘Erkekler’deki Adem ve Nazım karakterlerine verildi. ‘Erkekler’in tek ödülü bu değildi: Gecede senaryo dalında Altın Bamya’yı da ‘Erkekler’ aldı.
Kadın karakter ödülü Osman Sınav’ın yönettiği Nurgül Yeşilçay, Tayanç Ayaydın ve Ezgi Asaroğlu’nun rol aldığı ‘Aşk Kırmızı’daki Zeynep karakterine verildi.
Asaroğlu’nun canlandırdığı Zeynep, kocasının eski aşkıyla karşılaşmasından sonra dünyası başına yıkılan bir karakterdi. ‘Aşk Kırmızı’, 6. Altın Bamya’dan En İyi Film Ödülü’nü de alarak yılın en cinsiyetçi filmi sıfatını güçlendirdi.