Gündem Bangladeş’ten Türkiye’ye teşekkür!

Bangladeş’ten Türkiye’ye teşekkür!

08.10.2018 - 09:33 | Son Güncellenme:

Bangladeş Dışişleri Bakanı Hasan Mahmud Ali, Türkiye’nin Bangladeş’teki Arakanlı göçmenlere verdiği destek ve yakın ilgisi için teşekkür etti.

Bangladeş’ten Türkiye’ye teşekkür

Milliyet.com.tr’ye konuşan Ali, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın mülteci kamplarına yaptığı ziyarete de değinerek “First Lady’i burada görmekten çok mutlu olduk. Türkiye’nin buradaki mülteci kamplarına yönelik çok ciddi programları var” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’ye teşekkür

Myanmmar’daki katliamlardan kaçan Arakanlı mültecilerin sığındığı Bangladeş’teki kamplar dünyanın en büyük kampları durumunda. Bangladeş hükümeti kamplardaki 1 milyona yakın mültecinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Uluslararası insani organizasyonlar ve bazı ülkeler de mültecilere yardımcı olmak için çalışıyor. Türkiye de mültecilere yönelik önemli yardım programları yürütüyor. Başkent Dakka’da çeşitli ülkelerden gazetecilerin katıldığı bir programın ardından Dışişleri Bakanı Hasan Mahmud Ali’ye mülteciler konusunda Türkiye ile ilişkilerini sorduk.

First Lady de geldi

Bakan Hasan Mahmut Ali şunları söyledi:

“Türkiye’nin önemli yardımları ve desteği var. Bundan çok mutluyuz. Türk First Lady’i de burada görmekten çok mutlu olduk. Birkaç ay önce sayın Dışişleri Bakanı (Mevlüt Çavuşoğlu) da geldi. Birlikte kampları dolaştık. Herşeyi yerinde gördü. Türkiye’nin mülteciler için kurduğu bir sağlık merkezi var. Bu konuda çok güçlü bazı programları var. Ayrıca bir de hastane inşa ediyorlar. Türkiye’den ve Türk halkından bizi desteklemeye devam etmelerini istiyoruz”

Haberin Devamı

Emine Erdoğan, beraberindeki heyet ile birlikte Bangladeş’in Myanmar sınırındaki kampları ziyaret etmiş ve mültecilerin durumu karşısında gözyaşlarını tutamamıştı.