Gündem Barda her gece bin lira hesap ödeyince yakalandılar

Barda her gece bin lira hesap ödeyince yakalandılar

13.01.2009 - 14:11 | Son Güncellenme:

.

Barda her gece bin lira hesap ödeyince yakalandılar

SAMSUN’da 10 ayrı evden hırsızlık yapan 6 kişiden oluşan şebeke eğlence mekanlarında her gece en az bin TL hesap ödeyince yakalandı. Gözaltına alınan 6 zanlının çok sayıda sabıkası olduğu belirtildi.
Samsun Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu ekipleri, son iki ay içinde bir kamyondan mazot hırsızlığı, 10 ayrı evden 2 dizüstü bilgisiyar, yaklaşık 80 bin lira değerinde altın, 30 bin lira, 1 kuru sıkı tabanca ve 200 bin lira değerinde çek ve senet çalan hırsızları yakalamak için harekete geçti. Kent merkezinde kuyumcuları hırsızlık malları konusunda uyaran polis, geceleri de eğlence merkezleri ile barlarda şüpheli kişileri takibe aldı. Hırsızlıktan 21 sabıkası bulunan Ali Çevik'in (33) arkadaşlarıyla birlikte barda en az bin TL hesap vermesi dikkat çekince takibe alındı. Birkaç gün süren takip sonunda Çevik yine yüksek hesaplar ödemesi üzerine gözaltına alındı. Sorgusunda suçunu itiraf etti.
Yapılan sorgulamasında hırsızlık olaylarını arkadaşları Serdar Şafak (27), Fatih Çengel (26), Erol Güneş (29), Behçet Taraş (25) ve kardeşi Hakan Taraş (23) ile birlikte yaptıklarını söyledi. Zanlılar çaldıkları altınları ilçelere giderek kamera bulunmayan kuyumcularda bozdurduklarını ve parayı aralarında paylaştıklarını itiraf etti. Behçet Taraş, kendi payına düşen parayı İstanbul’da kumar oynayarak kaybettiğini ileri sürdü. Zanlılara ait 9 evde arama yapan ekipler, buldukları bir dizüstü bilgisayarı sahibine teslim etti. Evlerden çalınan çelik kasaların biri de ormanlık alanda bulundu. Polis hırsızlık olayına karıştığı ileri sürülen 2 kişinin daha arandığını belirterek, soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.