Gündem Barolarda seçim günü

Barolarda seçim günü

22.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya barolarında başkanlık seçimleri dün gerçekleştirildi.

Barolarda  seçim günü

İstanbul’da Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı avukat Mehmet Durakoğlu bir kez daha baro başkanı seçilirken, Ankara Barosu’nun yeni başkanı Demokratik Sol Avukatlar grubunun adayı Erinç Sağkan oldu. İzmir Barosu’na Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Özkan Yücel, Antalya Barosu’na ise Polat Balkan başkan seçildi.

Bağımsız ve tarafsız yargı

İstanbul Barosu Başkanlığı’na ‘Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı avukat Mehmet Durakoğlu bir kez daha seçildi. Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen İstanbul Barosu Başkanlık seçiminde, baroya kayıtlı 41 bin 462 avukattan 26 bin 294 kişi, 105 sandıkta oyunu kullandı. Seçimde, 8 bin 77 oy alan Durakoğlu birinci olurken, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Yükseliş Grubu’nun adayı Hasan Kılıç 6 Bin 856 oy ile ikinci, Avukat Hakları Grubu adayı Mustafa Gökhan Ahi 2 Bin 488 oy ile üçüncü oldu. Durakoğlu’nun başkanlığını yapacağı İstanbul Barosu’nun yeni yönetim kurulunda Saime Nazan Moroğlu, Muazzez Yılmaz, Cengiz Yaka, Ali Gürbüz, Selahattin Meriç, Sinan Naipoğlu, Burcu Aslan, Ayça Özok Ener, Mehmet Emre Elçi ve Yasemin Babayiğit yer alıyor.

Haberin Devamı

Durakoğlu, Milliyet’e yaptığı açıklamada her dönemde demokratik bir biçimde yapılan bu seçimlerin başka bütün kurumlara örnek olması gerektiğini söyledi. Durakoğlu, “Kazanmak beklediğim bir sonuçtu. Birbirimizi acımasızca eleştiririz. Ama bu genel kurulun en büyük özelliği buradaki bütün avukatların hukuk devletini aramaları, yargının bağımsız ve tarafsız olmasını temin etmektir. İstanbul Barosu’nun Atatürk ve cumhuriyet çizgisinden sapmaması bu çizginin içinde de hukuk devletini oluşturabilmesi, yargının bağımsız ve tarafsız olması gibi bir ereğimiz var” diye konuştu.

Barolarda  seçim günü

Ankara'da Sağkan seçildi

Ankara Barosu’nun 65. Olağan Genel Kurulu, Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Baroya kayıtlı 15 bin 333 delegeden 11 bin 260’ı 39 sandıkta oy kullandı. Seçimde, 7 bin 227 oy alan Demokratik Sol Avukatlar grubundan Erinç Sağkan, Ankara Barosu Başkanı oldu.Baroda Birlik ve Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Gencer Özdemir 2 bin 283, Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı Murat Kemal Gündüz ise bin 256 oy aldı. Erinç Sağkan, “Tüm meslektaşlarımızla omuz omuza, onlardan bir adım bile önde değil, onlarla yan yana yürüyeceğimizi taahhüt ettik. Bu taahhüdüme uyacağıma bu salonun önünde söz veriyorum” dedi.

Haberin Devamı

İzmir’de başkan; Yücel

İzmir Barosu’nda başkanlık için Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu’ndan İzmir Barosu Başkanvekili Mustafa Çetin ile yine yönetim kurulu üyesi olan eski Genel Sekreter Atalay Aksay, Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Özkan Yücel, Yenilikçi Avukatlar Grubu’ndan Muhammet Özekes ve Milliyetçi Avukatlar Grubu’ndan Ömer Fatih Şimdi yarıştı. Baroya kayıtlı 9 bin avukatın oy kullandığı seçimlerde Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Özkan Yücel, baro başkanlığına seçildi.

Barolarda  seçim günü

Balkan güven tazeledi

İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra 4 bin 136 kayıtlı avukatla Türkiye’nin dördüncü büyük barosu olan Antalya Barosu’nun başkanlığı için mevcut başkan Polat Balkan, Can Ercan ve Makbule Tanış yarıştı. Polat Balkan, 1184 oy alarak yeniden baro başkanı seçilirken, Can Ercan 920, Makbule Tanış ise 419 oy aldı.

Haberin Devamı

Barolarda  seçim günü