Gündem Başbakan kendini benim yerime koysun

Başbakan kendini benim yerime koysun

13.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan dün akşam katıldığı televizyon programında, “Eğer biz de bu ülkenin bir vatandaşıysak Başbakan çocuğumun katilini bulsun” dedi.

Başbakan kendini  benim yerime koysun

CNN Türk’te yayınlanan Aykırı Sorular programına, yayın öncesi vurulduğu iğnelerle, “Çocuğumun katillerini bulsunlar çağrısında bulunmak istiyorum” diye çıkan Sami Elvan programda son derece çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Elvan, “Polisler ifadelerinde ‘Ben nerede görev yaptığımı bilmiyorum, ‘Ben biber gazı eğitimi aldım ama o gün kullanmadım’ demişler. Sanki Berkin’i birileri uzaydan vurmuş. Her şey ortada ama ortada hâlâ bir suçlu yok” dedi.
Elvan, “Başbakan istese benim çocuğumun katilini bir saat içerisinde getirir. Yoksa bence suçlu Başbakan’dır, zaten emri de kendisi verdi. Polisler emir kulu. Benim çocuğum ve diğer 7 insanı da katlettirdi. Bugün Mısır’da Fatma mı Ayşe mi kimse onlara ağlayan Başbakan’ımız, ülkemizde 7-8 insanı katletti, hiçbirine geçmiş olsun demedi. Demek ki biz bu ülkenin vatandaşı değilmişiz” diye konuştu.

‘Ayakkabı kutusu bıraksınlar’
Baba Elvan, programın sunucusu Enver Aysever’in “Başbakan sizin yanınızda olabileceğini nasıl hissettirebilir” sorusuna cevap vermeye, “Bugün kendisini benim yerime koysun” diyerek başladı. Sami Elvan sözlerine şöyle devam etti:
“Ona göre artık cevabını versin veya yapılması gerekeni yapsın. Ben şu an buradayım. Niçin buradayım? Çocuğumu bugün son yolculuğuna uğurladım ve şu an o, orada üşüyor. O bugün çocuğunu ifade vermeye bile göndermedi.” Baba Elvan ayrıca, “Evimin önüne ayakkabı kutusu bıraksınlar, ben her gün Berkin’e verdiğim harçlığı o kutuya bırakacağım; o harçlığı isterlerse biriktirip alsınlar. Belki Berkin’in katilini o zaman bulurlar” dedi.