Gündem Başsavcı’nın katili 400 km takip edilmiş

Başsavcı’nın katili 400 km takip edilmiş

01.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tunceli’de Başsavcı Murat Uzun’u şehit eden PKK’lı Gürbüz Topçu ve diğer teröristlerin, Afrin’e gitmek isterken 400 km takibe alındığı, araçtan inince de operasyon yapıldığı ortaya çıktı

Başsavcı’nın katili  400 km takip edilmiş

Tunceli’de güvenlik birimleri, Başsavcı Murat Uzun’un katili olan Gürbüz Topçu’nun da aralarında bulunduğu PKK ve MLKP’li teröristlerin, PKK’nın Suriye’deki kolu YPG saflarında savaşmak üzere Afrin’e gidecekleri istihbaratı üzerine takip başlattı. Suriye’ye kaçacak olanların, PKK’nın sözde “Dersim eyaleti batı karargâh sorumlusu” olan ‘Azat Çüngüş’ kod adlı Gürbüz Topçu ile MLKP’nin Türkiye silahlı kanat sorumlusu ‘Alişer’ kod adlı Hüseyin Akçiçek olduğunun tespitinden sonra, bu kişilerin araç temin etmeye çalıştıkları öğrenildi. Havadan İHA, karadan ise teknik takiple teröristler saniye saniye izlendi.

Haberin Devamı

Araç hiç durdurulmadı

28 Ağustos’ta iki işbirlikçinin temin ettiği otomobile binen Topçu ve Akçiçek’in yanlarına ‘Arteş’ kod adlı PKK’lı Oğuz Aksu ile 2 kuryeyi alarak yola çıktıkları tespit edildi. Bunun üzerine güvenlik birimleri teröristleri takibe başladı. Teröristler, Kahramanmaraş’a kadar gitti. Güvenlik birimlerinin uyarısıyla yaklaşık 400 kilometre boyunca araç, hiç durdurulmadı. Nurhak ilçesinde teröristlerin kırsal alana çıkması üzerine operasyon başlatıldı.

Çıkan çatışmada MLKP’li Hüseyin Akçicek ile PKK’lı Oğuz Aksu öldürüldü. Yaralanan PKK’lı Gürbüz Topçu ile 2 kurye yakalandı. 1 işbirlikçi de Tunceli’de ele geçti. Teröristlerin, bir suikast eylemi yaptıktan sonra Suriye’de PYD’nin kanton ilan ettiği Afrin’e geçmeyi planladıkları belirtildi.

Haberin Devamı

8 yıldır dağda

Tunceli kırsalında yaklaşık 8 yıldır faaliyet gösteren PKK’lı Gürbüz Topçu’nun, 2012’de Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’un şehit edilmesi, CHP eski Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün kaçırılması eylemleri başta olmak üzere birçok eylemin faili olduğu belirtildi. Topçu hakkında, Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nda toplam 30 suç dosyasının bulunduğu belirtilirken, Elazığ’da tedavisinin ardından Tunceli’ye götürülüp sorgusunun orada yapılacağı kaydedildi.