Gündem Batan 'Batuhan A' adlı gemi su altında görüntülendi

Batan 'Batuhan A' adlı gemi su altında görüntülendi

16.02.2024 - 09:32 | Son Güncellenme:

İmralı Adası güneyinde batan 'Batuhan A' adlı kuru yük gemisindeki mürettebatı arama çalışmalarına, günün ilk ışıklarıyla birlikte yeniden başlandı. Gece saatlerinde ise ekipler 51 metre derinlikte olan geminin yanına su altı robotuyla inerek içine baktılar. Gemi 51 metre derinlikte ise ekipler tarafından görüntülendi.

Balıkesir'in Marmara Adası ilçesinden yola çıktıktan sonra fırtınaya yakalanıp İmralı Adası açıklarında batan mermer tozu yüklü 'Batuhan A' isimli gemide bulunan 6 mürettebattan halen haber alınamadı. Arama çalışmaları gece boyunca da devam etti. Günün ilk ışıklarıyla birlikte havadan, karadan ve denizden arama çalışmaları yeniden hız kazandı.

Haberin Devamı

Ayrıca, gece saatlerinde geminin batık durumda olduğu 51 metre derinliğe su altı robotuyla inilirken mürettebatın geminin içinde olmadığı tahmin ediliyor.

Öte yandan kriz merkezi de Mudanya'dan Karacabey'in Kurşunlu bölgesine taşındı.

1/7

2/7

3/7

4/7

5/7

6/7

7/7

Halen bölgede Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Polisi ve Ulaştırma Bakanlığı'na ait çok sayıda arama kurtarma ekibi ve deniz ve hava unsuru bulunuyor.

DENİZDEN VE HAVADAN SEFERBERLİK

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, kayıp 6 kişilik mürettabatı arama kurtarma çalışmasına 456 personelin katıldığını açıkladı.

Arama kurtarma çalışmalarına, arama kurtarma gemisi TCG Akın, Araştırma Gemisi TCG Çubuklu, mayın avlama gemisi TCG Ayvalık, su altı ve su üstü arama yeteneklerine sahip iki gemi, Deniz Kuvvetleri’ne ait arama deniz karakol uçağı, 1 sahil güvenlik arama korveti, 3 sahil güvenlik botu, 1 sahil güvenlik helikopteri, 2 adet kıyı emniyeti botu ve Nene Hatun römorkörü, sualtı robotu cihazı bulunan Deniz Polis ekibi de katılıyor. Ayrıca arama kurtarma ekipleri karadan da tarama çalışmalarını sürdürüyor.

Haberin Devamı

Batan Batuhan A adlı gemi su altında görüntülendi

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “15 Şubat Perşembe günü Karacabey kuzeyi 4 mil açığında battığı ihbarı alınan BATUHAN- A isimli ticari gemide bulunan 6 mürettebatı arama kurtarma çalışmaları 2. gününde 456 personelimizle hız kesmeden devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.