Gündem Batı kıyılarında korkulan olmadı

Batı kıyılarında korkulan olmadı

01.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Batı kıyılarında korkulan olmadı

Türkiye’nin batı kıyılarını dün etkilemesi beklenilen tropik fırtınanın hareket yönünün değiştiği, Mora Yarımadası’ndan Ege Denizi üzerine kadar gelip şiddetini kısmen azaltarak kuzeye yöneleceği bildirildi. Yağışların aralıklarla bu akşam saatlerine kadar devam etmesi ve akşam saatlerinden sonra batı kıyı illerini terk etmesi bekleniyor. Tropik fırtınaya karşı alınan önlemler ise devam ediyor.

Haberin Devamı

Kuzey Ege’de devam eden ve saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına nedeniyle Kabatepe-Gökçeada arasında karşılıklı seferler fırtına nedeniyle iptal edildi.

Kum torbalı önlem

- İzmir’de uyarılar nedeniyle hafta sonu özellikle kalabalık olan Kordon ve Alsancak gibi semtler ve eğlence mekanları boş kaldı. İşletme sahipleri su baskınlarına karşı mekanların önlerine kum torbaları dizerek önlem aldı. Çeşme’de otellerdeki doluluk oranları, yüzde 30’a kadar düştü.

- Muğla Bodrum’da da tatilciler, fırtına uyarıları nedeniyle tatillerini erken bitirdi. Bodrum’da önceki gece eğlence hayatı durdu. Özellikle Marina bölgesindeki cadde ve sokaklar boşaldı, restoranlar ve eğlence mekanlarının sahipleri de müşteri olmayınca işyerlerini erken kapattı.

Haberin Devamı

- Balıkesir’in Edremit Körfezi’nde de beklenen tropik fırtına yön değiştirip güneş sıcak yüzünü gösterince, vatandaşlar sahillerdeki kafelere ve çay bahçelerine akın etti.

- Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Seyran Deresi taştı. Bazı araçlar suda sürüklendi, bazı ev ve iş yerlerini su bastı. Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, bölgede metrekareye 115 kilogram yağış düştüğünü söyledi.

Yollar su altında

- Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde de sağanak nedeniyle ilçe merkezi ile bazı köylerde yollar sular altında kaldı. Derelere yakın bölgelerde bulunan bazı evlerde su baskını oldu. Kanlıdere’nin taşması nedeniyle tarım alanları su altında kaldı. Sahil kesimlerinde bulunan tatilciler, yağış nedeniyle zor anlar yaşadı.

- Tekirdağ’da da sabah başlayan ve zaman zaman etkisini arttıran sağanak nedeniyle bazı yollarda su birikintileri oluştu. Trafik akışı zaman zaman aksadı. Kuvvetli yağışın etkisini bugün de sürdürmesi bekleniyor.

- Edirne ve Kırklareli’nde ise gün boyu aralıklarla hafif yağmur yağışı etkili oldu. Edirne Belediyesi’nden yapılan fırtına uyarısının ardından kentte esnaf ve vatandaşlar önlemlerini alırken, araçlar da güvenli bölgelere çekildi.