25.01.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:
HABER MERKEZİ
MARMARA: Hamile ve engelli kamu görevlilerinin izinli olduğu Bursa ve çevre iller için kar ikazı yapıldı.
- Bursa-Yalova kara yolu da kar nedeniyle kayan TIR'ın yan yatması sonucu bir süre ulaşıma kapandı. Yolun İstanbul Bursa istikameti ise buzlanma nedeniyle kısa süreliğine ulaşıma kapalı kaldı.
- Kar yağışının etkili olduğu İstanbul’un hemen yanı başında ve 230 kilometre uzaklıkta bulunan Edirne’de güneşli hava hakim oldu. Güneşli havayı fırsat bilen kimi vatandaşlar, pikniğe çıkarak havanın tadını çıkarmaya çalıştı.
KARADENİZ: Düzce'de etkili olan kar yağışı nedeniyle yüksek kesimlerdeki 258 köyün yolu ulaşıma kapandı.
- İnebolu ilçesinde de evinin çatısında biriken karı kürüdükten sonra evinde dinlendiği sırada kalp krizi geçiren Satı Kök hayatını kaybetti.
İÇ ANADOLU: Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2 gündür yoğun kar yağışının yaşandığı Başkent’te ana arterler başta olmak üzere 25 ilçede yoğun karla mücadele çalışmaları sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş karla mücadele çalışmalarını yakından takip etti.
- Sivas'ta 1008 köy ve mezra yolu, ulaşıma kapandı. Sivas’ın Gürün ilçesinde yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle yolda kalan araçlarda bulunan 468 vatandaş öğrenci yurtlarına yerleştirildi.
- Kırıkkale’de 113 köy yolu ulaşıma kapandı.
- Kayseri'de ise tipi nedeniyle kapanan 173 mahalle yolu ulaşıma kapandı.
Yola çığ düştü
AKDENİZ: İç Anadolu'yu Akdeniz'e bağlayan en önemli yol olan Antalya-Konya karayoluna çığ düştü. Üç metre yüksekliğinde yaklaşık 800 metre uzunluğundaki yolu kapladı.
- 36 saat kapalı kalan Akseki-Seydişehir yolu ulaşıma açıldı.
EGE: Çanakkale’nin Bozcaada ilçesine bugün yapılması planlanan tüm feribot seferleri, olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi. Buna göre; Geyikli-Bozcaada hattında, Bozcaada'dan saat 07.00, 10.00, 14.00 ve 18.00 ile Geyikli'den saat 08.00, 11.00, 15.00 ve 19.00daki seferler yapılamayacak.
DOĞU: Elazığ'da, kar yağışı nedeniyle 531 köy yolu ulaşıma kapandı.
- Malatya'da da yoğun kar yağışı nedeniyle yollarda kalanların su ve gıda ihtiyaçları Türk Kızılayı ve AFAD tarafından giderilirken, barınaklarda misafir ediliyor.
Çatılar çöktü
GÜNEYDOĞU: Gaziantep'te üzerinde karların biriktiği pazar yerinin çatısı çöktü. Olayda park halindeki 30 araç hasar gördü.
- Şanlıurfa Eyyübiye ilçesindeki Şanlıurfa Oto Galericiler Sitesi'nde çatı çöktü, satılmayı bekleyen 23 otomobil zarar gördü.
- Van'da 135, Şanlıurfa'da 630, Gaziantep'te 175, Bingöl'de 281 köy yolu ulaşım kapandı. Ekipler yolları açmak için büyük mücadele veriyor.