Gündem Batman’dan acı haber: İki şehit

Batman’dan acı haber: İki şehit

01.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Batman’ın Kozluk ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada Jandarma Uzman Onbaşılar Recep Turan (23) ve Adem G&u

Batman’dan acı haber: İki şehit

Batman’ın Kozluk ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada Jandarma Uzman Onbaşılar Recep Turan (23) ve Adem Güven (25) şehit oldu, bir terörist öldürüldü. Batman ‘da düzenlenen törenin ardından memleketlerine gönderilen şehitlerden Recep Turan’ın bugün izne geleceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Batman’dan acı haber: İki şehit
Batman Valiliği’nden yapılan açıklamada, Kozluk ilçesine bağlı Kumlupınar köyü Kocabey mezrasında bir grup teröristin bulunduğunun tespit edildi.

Törenle uğurlandılar

Açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince bölgede operasyon başlatıldığı, teröristlerin açtığı ilk ateşte ağır yaralanan iki askerin helikopterle kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu, çatışmada bir teröristin öldürüldüğü belirtildi.

Şehitler için Batman 14. İUS Üs Komutanlığı’nda tören düzenlendi. Törenin ardından şehit uzman onbaşılardan Recep Turan’ın cenazesi memleketi Zonguldak’a, Adem Güven’in cenazesi ise Samsun’a uğurlandı. Jandarma Uzman Onbaşı Recep Turan’ın şehit haberi, Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Musabeyli köyünde oturan ailesine Kaymakam Saim Eskioğlu ve görevli askerler tarafından verildi. Acı haberi alan Ereğli Demir Çelik Fabrikaları’nda işçi olan baba Ercan Turan, oğlunun askerliğini yaptıktan 1 yıl sonra severek ve çok isteyerek uzman onbaşı belirterek şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Vatan sağ olsun, cümlemizin başı sağ olsun. En son 1,5 ay önce görüşmüştük. İzne geleceğini söylemişti. Yarın (bugün) izne gelmeyi düşünüyordu. İzne geleceği gün cenazesi geliyor. Ağabeyi de asker. O da izne gelmişti, kardeşini bekliyordu.” Turan’ın bugün düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanacağı öğrenildi.

Batman’dan acı haber: İki şehit

Dev bayrak asıldı

Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven’in şehit haberi, Samsun’un İlkadım ilçesindeki baba ocağına ateş düşürdü. Acı haber alan baba Yusuf ile anne Saime ve iki kız kardeşi gözyaşlarına boğuldu. Şehit evinin önüne taziye çadırı kurulurken, sokağa dev Türk bayrağı asıldı.

Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Adem Güven’in memleketi Samsun’a getirilen cenazesini babası Yusuf, annesi Saime Güven ve kız kardeşlerinin yanı sıra Vali Osman Kaymak, CHP Milletvekili Kemal Zeybek, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin karşıladı.

Cenazenin uçaktan indirilmesi sırasında anne Saime Güven, “Seninle gurur duyuyorum oğlum. O şerefsizleri sevindirmeyeceğim oğlum” dedi.

Haberin Devamı

Oğlunun sünnetini göremedi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine bağlı Büyükçiftlik beldesinde PKK’lı teröristlerce tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuş Serkan Dökmeci (39) şehit oldu. Ankara Mamak’ta oturan şehidin ailesine acı haber verildi. Şehidin oğlu Aytuğ’un 8 Eylül’de sünnet düğününün olduğu öğrenildi.