Gündem Bayram bitti, çile başladı

Bayram bitti, çile başladı

10.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dokuz günlük Ramazan Bayramı tatili için başta İstanbul olmak üzere Marmara Bölgesi’ndeki illerle diğer merkezlere dönüşe geçenlerin oluşturduğu yoğunluk karayollarının bazı kesimlerinde yine çileye döndü...

Bayram  bitti, çile başladı

Bayram tatili sonrası dönüş çilesi... TEM Otoyolu’nun İstanbul istikâmeti İzmit kesiminde süren yoğunluk dün de devam etti. Gültepe ve Korutepe tünellerinde ulaşımın iki şeride düşmesi nedeniyle Bekirdere Rampası mevkiinde ulaşım yavaş aktı. Öğle saatlerinde trafik bir anda yoğunlaşırken, araçların düşük hızda ilerleyebilmesi nedeniyle Bekirdere Rampası’nda yaklaşık 5 kilometrelik konvoy oluştu. Bazı sürücülerin yol verme nedeniyle birbirleriyle tartıştıkları görülürken trafik ekipleri önlemlerini artırdı. TEM Otoyolu’nun Ankara istikametinde ise ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmadı.

Haberin Devamı

Ankara-İstanbul arasındaki en önemli geçiş noktası olan Bolu’da normalin üzerinde görülen araç yoğunluğu ulaşımı aksatmadı. TEM Otoyolu ve D-100 Karayolu’nun Bolu kesiminde, İstanbul yönünde normalin biraz üzerinde araç yoğunluğu oluştu. Tatile gidişte özellikle TEM Otoyolu Gerede Gişeleri Karadeniz bağlantı yolunda oluşan kilometrelerce kuyruk dönüşte yaşanmadı. TEM’in Bolu Dağı Tüneli kesiminde de aynı şekilde ulaşımı aksatacak araç trafiği oluşmadı. Akşam saatlerinde ve yarın yoğunluğun artmasını bekleyen Karayolları ve trafik ekipleri tedbirlerini artırdı.

Çıkış kilitlendi

Bayram  bitti, çile başladı

Turizmin gözde merkezlerinden Bodrum’a bayram tatiline gelenler, dönüşe başladı. Bodrum’a geliş yolları tamamen boşalırken, gidiş yolunda bulunan Atatürk Bulvarı, Şehit Kubilay Caddesi, Emin Anter Bulvarı ile Yokuşbaşı ve Torba Kavşağı arasında 4 kilometrelik kuyruk oluştu.

Haberin Devamı

Osmangazi rahat

Turgutreis Akyarlar’dan Bursa’ya dönmek üzere yola çıkan, elektrik mühendisi, evli ve iki çocuk babası olan 56 yaşındaki Haşim Dönmez, “Bodrum’da muhteşem bir sekiz gün geçirdik. Bodrum’dan dönüş çilesi bile gerçekten çok güzel. 25 kilometrelik yolu 2.5 saatte aldık. Ama Bodrum’un güzelliklerini seyrede seyrede geldik. Önemli olan trafik kazalarının olmaması insanların canlarını yitirmemesi” dedi.

Bayramda vatandaşların Osmangazi Köprüsü’ne yönelmesi nedeniyle Yalova-İzmit ve Yalova-Bursa karayolunda trafik yoğunluğu oluşmazken, İDO’ya ait Yalova’daki Topçular Feribot İskelesi’nde ise ilk kez bilindik manzaralar görülmedi. İskelenin istif alanı tamamen boş kalırken, gemiler her 20 dakikada bir sefer yaparak, sadece 5-6 aracı karşıdan karşıya taşıdı. Hem Yalova’daki Köprülü Kavşağın, hem de Osmangazi Köprüsü’nün trafiğe açılması nedeniyle karayolunda uzun kuyruklar oluşmadı. Trafik normal olarak seyretti.

1 km’yi buldu

Ramazan Bayramı tatili için Antalya’ya gelenlerin dönüşe başlaması nedeniyle Antalya-Konya karayolunda trafik yoğunluğu yaşandı. Antalya- Konya karayolunda araç kuyruklarının uzunluğu zaman zaman 1 kilometreyi buldu. Yoğunluk nedeniyle araçlar güçlükle ilerlerken, sıcak hava hem tatilcileri hem de araçları zor durumda bıraktı.

Haberin Devamı

İskelede uzun kuyruklar

Ege ve Akdeniz’deki tatil bölgelerinden Trakya ve İstanbul’a dönüş yapan tatilcilerin Çanakkale Feribot İskelesi’nde oluşturdukları uzun kuyruk dün devam etti. Sabah saatlerinde sakin olan iskele meydanında, öğlene doğru Anadolu yakasından Avrupa yakasına geçmek isteyen tatilciler uzun kuyruklar oluşturdu. Çanakkale’den Eceabat ve Kilitbahir’e geçişlerde araç kuyruğu, iskeledeki araç depolama alanının dolması üzerine Demircioğlu Caddesi’ne taştı. Uzun kuyruklar oluşturan araçlar nedeniyle kent içi trafiği de olumsuz etkilendi. Araç kuyruğu 2 kilometreyi buldu. Bandırma Limanı’nda da dönüş yoğunluğu yaşandı. Balıkesir’in sahil ilçeleri Erdek, Ayvalık, Edremit, Akçay, Altınoluk ile diğer Marmara ve Ege sahillerine giden İstanbullu tatilcilerin bir kısmı dönüşte Bandırma Limanı’nı tercih etti. Yoğunluğu dikkate alan İDO, toplam 11 olan sefer sayısını 21’e çıkardı.