Gündem Bayram göçü başladı: Bazı noktalar kilit

Bayram göçü başladı: Bazı noktalar kilit

24.06.2023 - 13:38 | Son Güncellenme:

Bayram tatilini memleketlerinde geçirmek isteyenler bayram öncesi yola çıktı. Anadolu Otoyolu Sakarya geçişi Ankara istikametinde yoğunluk oluşturdu. Trafik, zaman zaman durma noktasına geldi. 43 ilin geçiş güzergahı "kilit kavşak" Kırıkkale'de trafik yoğunluğu "dron" ile havadan görüntülendi.

Bayramı tatili nedeniyle memleketlerine gitmek için yola çıkan tatilciler Anadolu Otoyolu ve D-100’ün Ankara istikametinde yoğunluk oluşturdu. Akyazı-Hendek ilçeleri arasında trafik zaman zaman durma noktasına geldi.

Haberin Devamı

Tatilcilerin sorunsuz bir yolculuk yapmaları için tedbirlerini artıran İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri sürücüleri hız yapmamaları, takip mesafelerini korumaları ve emniyet kemerlerini takmaları konusunda uyarıyor. Yoğunluğun sürmesi bekleniyor.

1/5

2/5

3/5

4/5

5/5

KARADENİZ BAĞLANTI YOLUNDA TRAFİK DURMA NOKTASINA GELDİ

Kurban Bayramı tatilini memleketinde geçirmek isteyenler, Gerede-Karadeniz bağlantı yolunda trafik yoğunluğu oluşturdu. Yolun Samsun yönünde ulaşım durma noktasına geldi. Araçlar, düşük hızda ilerleyebildi. 

'KİLİT KAVŞAK' KIRIKKALE'DE YOĞUNLUK

Kurban Bayramı tatili için yola çıkan sürücüler, ulaşımda 43 ilin kesişim notasında bulunan ve 'kilit kavşak' olarak bilinen Kırıkkale'de yoğunluk oluşturdu.

Bayram göçü başladı: Bazı noktalar kilit

43 ilin geçiş güzergahı "kilit kavşak" Kırıkkale'de trafik yoğunluğu "dron" ile havadan görüntülendi.

Sürücüler, 43 ilin geçiş noktasında yer alan Kırıkkale'de dün akşam saatlerinden itibaren yoğunluk oluşturdu. Ankara-Kırıkkale yolunda bugün de yoğunluk devam etti. Sabah saatlerinden itibaren başlayan yoğunluk, öğle saatlerine doğru arttı. Kent geçişinde uzun araç kuyrukları oluştu. Yolda zaman zaman kazalar da meydana geldi. Polis ve jandarma ekipleri, ulaşımın aksamaması için güzergahta bulunan kavşakların bazılarını dönüşe kapattı.

Haberin Devamı

Bayram göçü başladı: Bazı noktalar kilit

 

İSTANBUL-TEKİRDAĞ KARA YOLU

İstanbul-Tekirdağ arasında da trafikte yoğunluk yaşandı. Yenice, Yeniçiftlik ve Namık Kemal Üniversitesi kavşaklarında zaman zaman araç kuyrukları oluştu. Polis ve jandarma trafik ekipleri, Tekirdağ kesiminde kara yolunda önemli bölgelerde önlem aldı. Ekipler, sürücüleri dikkatli olmaları yönünde uyardı. (DHA)

Bayram göçü başladı: Bazı noktalar kilit


Öte yandan jandarma ekipleri de Kırıkkale-Ankara karayolu hızlı tren köprüsü altında denetim yaparak, sürücüleri trafik kurallarına uymaları konusunda uyardı. (DHA)

MUĞLA'DA SON DURUM

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkmasının ardından Muğla bölgesindeki otellere rezervasyon yaptıran yerli turist Cuma akşamı bulundukları illerden araçları ile çıktıkları 9 günlük tatilin ilk gününü yolda geçirdiler.

Muğla’nın Aydın girişindeki Yatağan ilçe girişinde başlayan karayolu araç yoğunluğu Menteşe ve Ula ilçelerinde devam ederek Gökova kavşağına kadar devam ediyor. Gökova kavşağında ikiye ayrılan yoldan Marmaris ve Datça, diğer yoldan ise Köyceğiz, Ortaca, Dalaman ve Seydikemer istikametine devam eden karayolunda trafik yoğunluğu azalıyor.

Haberin Devamı

Bayram göçü başladı: Bazı noktalar kilit

Muğla’ya Cuma ve Cumartesi öğle saatlerine kadar Milas, Yatağan, Menteşe ve Seydikemer ilçelerinden giriş yapan araç sayısının 150 bine ulaştığı öğrenilirken, yoğunluğun Salı gününe kadar devam etmesi bekleniyor.

AFYON - ANTALYA YOLU YOĞUN

Sabah saatlerinde başlayan araç yoğunluğu, öğle saatlerinde arttı. Kavşaklarda önlem alan polisler, sürücüleri emniyet şeridini kullanmamaları ve trafik kurallarına uymaları yönünde uyardı. Yoğunluk nedeniyle zaman zaman trafik akışında yavaşlama oldu, hasarlı kazalar meydana geldi. İstanbul ve Ankara'dan Antalya'ya giden araçların kullandığı güzergahta '34' ve '06' plakalı otomobillerin yoğunluğu dikkati çekti.

Bayram göçü başladı: Bazı noktalar kilit


Otomobiliyle yolculuk yapanlardan İbrahim Keskin, "Bayram tatilinin uzun olması nedeni ile vatandaşlar stres atmak ve tatil yapmak için tatile giderken yol da yoğunluk yaşanıyor. Bayram tatili süresi uzun olduğunda bu yoğunluk yaşanıyor. Tatil kısa olduğu zaman bu kadar olmuyor" dedi.