Gündem Bayram Töreni müzayedeye çıkıyor

Bayram Töreni müzayedeye çıkıyor

11.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Antik A.Ş.’de Çağdaş Sanat Eserleri Müzayedesi gerçekleştirilecek. Müzayedede Cihat Burak’ın ‘Bayram Töreni’ adlı eseri 475 bin TL’den satışa sunulacak.

Bayram Töreni müzayedeye çıkıyor

Antik A.Ş. Müzayede Evi, 17 Kasım 2018 Cumartesi günü gerçekleştireceği Çağdaş Sanat Eserleri Müzayedesi ile pek çok değerli eseri sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor. Müzayedede Fahrelnissa Zeid, Erol Akyavaş, Cihat Burak, Burhan Doğançay, Nejad Melih Devrim, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Orhan Peker ve Ferruh Başağa’nın aralarında bulunduğu sanatçıların tabloları yer alıyor. Cihat Burak’ın ‘Bayram Töreni’ adlı çalışması da bu kapsamda izleyicilere sunulacak. Bu kalabalık tören kompozisyonu 475 bin TL fiyatıyla satışa çıkacak. Müzayedede eseri öne çıkan bir diğer sanatçı ise Erol Akyavaş. Akyavaş’ın ‘Miraç’ isimli tablosu 400 bin TL açılış fiyatıyla müzayedede olacak. Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘Sokak’, ‘Halay’ ve ‘Horon’ konulu eserleriyle ‘Adalardan bir yar gelir’ adlı çalışması da satışa sunulacak eserler arasında. Ressam Neş’e Erdok’un tanınmış eseri ‘Yağmur Başladı’ da ilk kez bir müzayedede satışa sunulacak.

Bayram Töreni müzayedeye çıkıyor

Haberin Devamı

Doğançay’dan Zeid’e

Müzayedeyi yönetecek Artam Antik A.Ş. Yönetim kurulu üyesi Olgaç Artam eserlerle ile ilgili şu açıklamayı yaptı; “Çağdaş Türk sanatının zaman tüneli niteliğinde bir seçki hazırladık. Türkiye’nin ilk kadın ressamlarından Hale Asaf’ın ‘Otoportre’ çalışmasından güncel sanatın genç isimlerine kadar geniş bir sanatçı listesinin sunulduğu 301. Müzayede seçkisi müzelerde görülebilecek eserlerden oluşuyor. Usta sanatçı Cihat Burak’ın ‘Bayram Töreni’ adlı eseri sanatçının ilk Fransa gezisi öncesinde, “Yad ellerde ölür de dönemezsem geride iyi bir resmim kalsın, namım unutulmasın” düşüncesiyle özenle yaptığı başyapıt bir eser. Burhan Doğançay’ın farklı dönemlerinden eserleri, Fahrelnissa Zeid’e ait soyut çalışmalar, Neşe Erdok’un farklı dönemlerinden dört tablosu, yakından görülmesi gereken eserler arasında yer alıyor. Tüm sanatseverleri bu özel koleksiyonu bir arada görmeye davet ediyoruz.” Nejad Melih Devrim ve Mübin Orhan imzalı soyut çalışmalar, Ömer Uluç’un dört tablosu ve Adnan Çoker, Mehmet Güleryüz, Abdurrahman Öztoprak, Komet imzalı eserler de bu müzayedede satışa sunuluyor.

Haberin Devamı

Zeki Faik İzer, Ali Çelebi, Cevat Dereli, Avni Arbaş, Abidin Dino’nun eserleri, Füreya Koral ve Alev Ebuzziya imzalı seramik çalışmalar da müzayedede satışa sunulan eserler arasında.

Müzayedede yer alan eserler 17 Kasım’a dek Antik A.Ş. sergi salonlarında görülebilir. Olgaç Artam tarafından yönetilecek müzayede saat 15.00’te Antik Palace’ta başlayacak. Detaylı bilgiye www.artam.com sitesinden ve (0212) 236 24 60 telefon numarasından ulaşılabilir.

Yazarlar