Gündem Bayramdaki saldırının failleri öldürüldü

Bayramdaki saldırının failleri öldürüldü

23.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Van’da Kurban Bayramı’nın ilk günü Ak Parti ve yanında bulunan polis noktasına bombalı araçla saldırı düzenleyen iki terörist düzenlenen baskında öldürüldü.

Bayramdaki saldırının  failleri öldürüldü

İhbar üzerine önceki akşam saat 22.00 sıralarında Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Meteoroloji Sokak’ta bir eve operasyon düzenledi. Zırhlı araçlardan yapılan ‘teslim ol’ çağrılarına teröristler, ateşle karşılık verince çatışma çıktı. Yaklaşık 2 saatlik çatışmanın ardından 2 terörist öldürüldü. Teröristler, Cafer kod adlı Zindan Bor ve Amed kod adlı Mehmet Yalçın’ın parmak izlerinden yapılan araştırmada daha önce de 4 polisin şehit olduğu saldırılara karıştıkları tespit edildi.
l Şırnak’ın Yeniaslanbaşar köyünde koyun otlatan 67 yaşındaki Salim Ecer, yanına gelen bir grup PKK’lı terörist tarafından alıkonuldu. Çıkan tartışmanın ardından teröristler, kafasına ve göğsüne 3 el ateş ederek Ecer’i öldürdü. Ecer’in duyma yetisini kaybettiği için geçici köy koruculuğu görevinden ayrıldığı öğrenildi.

l Diyarbakır ve Hani ilçesi arasındaki karayoluna, PKK’lılar tarafından tuzaklanan, çivi ve 100 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş, tahrip gücü yüksek el yapımı patlayıcı bulundu.