Gündem ‘Bazı suçlarda idam cezası olmalı’

‘Bazı suçlarda idam cezası olmalı’

05.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, CNN TÜRK’te yaptığı değerlendirmede HDP’nin kapatma davasından Can Atalay dosyasına, kadın cinayetlerine verilen cezalara kadar birçok konuda önemli açıklamalar yaptı. Şahin’in açıklamalarından bazıları şöyle:

‘Bazı suçlarda idam cezası olmalı’

HD’NİN KAPATMA DAVASI: Davalı parti kendisi kapatmış gibi. DEM Parti adını aldı. Beklemekteyiz, duruşma tarihini AYM belirler.

Haberin Devamı

CAN ATALAY KARARI: (Can Atalay kararında süreç ne olacak) Dosyaya 3 ceza karar verdi, bize gönderdi. Dosya şu an fiziken bizde. İtiraz gelmediği takdirde biz dosyayı mahalline göndereceğiz.

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ: (Kadın cinayetleri) Verilen ceza en ağır ceza ağırlaştırılmış müebbet. Eskiden bunun karşılığı idamdı. Suç işlerken kimse ağırlaştırılmış müebbet var diye işlemiyor. İstanbul sözleşmesi ile cinayetlerin ilgisi yok. Sözleşme varken de işleniyor, yokken de işleniyor. Yeteri kadar cezası var.

İDAM OLMALI: Bana göre suçu ispat edilenin idam cezası olmalı diye düşünüyorum. Bazı suçlarda idam olmalı. Hamile kadını sayısız bıçak darbesi ile katleden bir insana ağırlaştırılmış hapis yerine, idam olmalı. Ağırlaştırılmış müebbet caydırıcı olmuyor...