Gündem BDP’li Sincar başlık parası için vuruldu!

BDP’li Sincar başlık parası için vuruldu!

03.09.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sokak ortasında göğsüne 3 kurşun sıkarak Sincar’ı öldüren Harman’ın, ortak evlerini satarak, sevgilisi için istenen başlık parasını ödemek istediği ancak Sincar’ın bunu kabul etmediği belirtildi

BDP’li Sincar başlık parası için vuruldu

Dünya Barış Günü mitingine katılmak için yola çıktığı sırada eski eşi Şeyhzade Harman’ın silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren BDP Küçükçekmece Kadın Meclisi üyesi Nazliye Sincar, dün toprağa verildi. Sincar’ın cenazesini BDP’li kadınlar omuzladı. Sincar’ı öldürdükten sonra kaçan Harman’ın, Suriyeli bir kadınla evlenmek istediği, başlık parasını verebilmek için Sincar’la ortak oldukları evi satmak istediği, Sincar’ı buna ikna edemediği için sürekli tartıştıkları öne sürüldü.
BDP Küçükçekmece Kadın Meclisi üyesi Nazliye Sincar (64), önceki gün partisinin Kadıköy’de düzenlediği 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingine katılmak için 11.00 sıralarında otobüse binmek için Küçükçekmece Kadriye Moroğlu Lisesi önüne geldi. Burada karşı karşıya gelen Sincar ve Harman arasında tartışma çıktı. Silahını çıkaran Harman, Sincar’ı göğsünden 3 kurşunla vurdu. Ağır yaralanan Sincar, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Harman kaçtı.
Harman’ın 10 yıl önce Sincar’dan ayrıldığı, Mardin’den Suriye’ye taşındığı öğrenildi. Harman’ın bir akrabasından alınan bilgiye göre, Harman 2 ay önce Suriye’den İstanbul’a geldi. İstanbul’da Sincar ile görüşüp tapusunda ortak oldukları Mardin’deki evlerini satmak istedi. İddiaya göre, Harman Suriyeli bir kadınla evlenmek için başlık parası bulmaya çalışıyordu. Bu sebeple de eski eşini evi satmaya zorluyordu. Sincar’ın ikna olmaması üzerine çıkan tartışmanın ardından Harman’ın Sincar’ı öldürdüğü öne sürüldü.
Sincar’ın kızı Sultan, “Annem evliliği boyunca babamdan şiddet gördü. Babam, ayrıldıktan sonra Suriye’ye gitti. Bağımız çok güçlü değil, babamla görüşmüyorduk. Annemin bir evi dışında başka bir malı, mülkü yok. Babam annemin yanına tekrar yerleşmek istedi, annem bunu kabul etmediği için öldürüldü” dedi.

Tabutu kadın arkadaşları taşıdı
Sincar’ın cenazesi, dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Aralarında Sebahat Tuncel ve Ertuğrul Kürkçü’nün de bulunduğu BDP’li milletvekilleri ve çok sayıda BDP’li kadın, dün öğle vakti Sincar’ı son yolculuğuna uğurlamak üzere Küçükçekmece Kanaray Mareşal Fevzi Çakmak Camii’nde toplandı. “Kadına ve barışa sıkılan kurşunu lanetliyoruz” yazılı pankart cami girişine asılırken BDP’li kadınlar, “Kadına şiddete hayır”, “Kadın katliamı, insalık katliamıdır”, “Aile içi şiddete boyun eğmeyeceğiz” yazılı dövizler taşıdı. Mareşal Fevzi Çakmak Camii’nde kılınan cenaze namazının arından Sincar’ın cenazesi, kadınlar tarafından omuzlanarak, evinin bulunduğu sokağa kadar sloganlar eşliğinde getirildi. Sincar’ın cenazesi daha sonra Kanarya Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

‘Biz BDP?Kadın Meclisi olarak onu koruyamadık’
BDP İstanbul Milletvekili Tuncel, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, cinayeti “katliam” olarak niteleyerek, “Arkadaşımız tam da bu yaşadıkları nedeniyle isyan eden ve bunu örgütlü mücadele içerisinde diğer kadınlarla birlikte sürdüren biriydi. Biz BDP Kadın Meclisi olarak birlikte çalıştığımız bir arkadaşımızı koruyamamanın sorumluluğunu taşıyoruz” dedi. BDP İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Semra Demir ise “Bizim toplanmalarımızda sivil polis mutlaka vardır, olmasalar biz şaşırız. Bu olayda Harman’ın elini kolunu sallayarak kaçması manidardır” dedi.