Gündem BDP'li başkanın kızı çatışmada öldü

BDP'li başkanın kızı çatışmada öldü

06.05.2014 - 19:41 | Son Güncellenme:

Diyarbakır'ın merkez Sur İlçesi BDP'li Belediye Başkanı Seyid Narin'in oğlunun ölümünden bir hafta sonra bu kez BDP Çermik ilçe Eşbaşkanı Haşim Demirkol'un kızı Helin Amed kod adlı Helin Demirkol, Rojava'nın Kobane kentinde Irak Şam İslam devleti (IŞİD) saldırısında öldürüldü.

BDPli başkanın kızı çatışmada öldü

Suriye'de Kürtlerin denetiminde bulunan Rojava bölgesinde YPG (Halk Savunma Güçleri) ile İŞİD arasında yoğun çatışmalar yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta 3 yıl önce KCK'ya katılan Sur İlçesi eş Belediye Başkanı Seyit Narin’in oğlu 'Dilşat Ahmet' kod adlı Ali Narin, Rojava'daki çatışmalarda yaşamını yitirmişti. Baba Narin'in oğlu için kurduğu taziye çadırında taziyeleri kabul ederken, bölgeden ikinci ölüm haberi geldi. Kobane Kantonu'na yönelik IŞİD saldırısında yaşamını yitirenlerden birinin ise Çermik ilçesinin BDP İlçe Örgütü Eş Başkanı Haşim Demirkol'un kızı 'Helin Amed' kod adlı Helin Demirkol olduğu öğrenildi. KCK'nın kadın örgütlenmesi YPJ üyesi olan Demirkol'un, Kobane kentine saldıran IŞİD grupları ile girilen çatışmada yaşamını yitirdiği öğrenildi.
Çocuklarının ölüm haberini alan Demirkol Ailesi, cenazeyi almak için ŞanlıUrfa'nın Suruç ilçesi Murşitpınar Sınır Kapısı'na gitti.