Gündem Bebek emzirirken nelere dikkat edilmelidir?

Bebek emzirirken nelere dikkat edilmelidir?

30.04.2018 - 13:37 | Son Güncellenme:

Anne ve babalar heyecanlı hamilelik sürecinin ardından bebeklerini büyütme sürecini yaşamaya başlarlar. Bu süreçte en önemli konu bebeklerin anne sütü emme konusudur. Çünkü anne sütü bebeklerin hem zihinsel hem de fiziksel gelişimi açısından oldukça önemlidir. Anne sütü alan bebeklerin bağışıklık sistemi diğer bebeklere göre daha fazla gelişir.

Bebek emzirirken nelere dikkat edilmelidir

Bütün doktorlar anne sütünün faydaları sebebiyle zorunlu bir durum olmadığı sürece annelere kesinlikle bebeklerini emzirmelerini tavsiye ederler. Bu konu için uzmanlardan bebeğin nasıl ve ne sıklıkla emzirilmesi konusunda bilgi almak, bebeği daha doğru beslemenizi sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Bebekler kaç yaşına kadar anne sütü emmelidir?

Doğdukları andan itibaren bebekler anne sütü almalıdır. Annenin göğsünden gelen ilk süt olan kolostrum bebeğin ilk aşısı niteliğini taşır ve bebeğin gelişimi açısından çok önemlidir. Bebekler ilk 6 ay kesinlikle anne sütü ile beslenmelidir. 6. aydan sonra ek gıdaya başlanmalı fakat kesinlikle emme süreci sona erdirilmemelidir. Doktorlar 2 yaşına kadar bebeklerin anne sütü emmesi gerektiğini söylemektedir. Bu nedenle zorunlu bir durum ile karşı karşıya kalınmadığı sürece bebekler 2 yaşına kadar emzirilmeli ve ek gıdaya da bu şekilde devam edilmelidir.

Anneler emzirme sürecinde nasıl beslenmelidir?

Bebeklerin emme süreci annelerin beslenmelerinin oldukça önemli olduğu bir süreçtir. Bu süreçte anneler, sütlerinin daha kaliteli ve daha fazla olmasını sağlayan besinler tüketmelidir. Bol yeşillik ve su tüketilmesi anne sütünün artmasını sağlar. Sağlıklı beslenen annelerin sütü daha faydalı olur. Bu da bebeklerinin gelişimine büyük katkı sağlar. Protein almak bu süreçte çok önemlidir.

Haberin Devamı

Bebeklerin emme süreci ne zaman ve nasıl sonlandırılmalıdır?

Bebekler kendi isteği ile emmeyi bırakmadığı zamanlarda anne bu konuda çocuğuna destek olmalıdır. 2 yaşından sonra bebekler için artık emme sürecini bitirilebilir. Bu süreçte annelerin bebeklere yaklaşımı oldukça önemlidir. Kesinlikle bebeğe sert bir şekilde davranılmamalıdır. Eğer anne bebeğine bu konuda sert davranırsa bebeklerin ilerde psikolojik sıkıntılar yaşamasına neden olabilir. Bebeğin dikkati başka konulara çekerek unutması sağlanabilir. Göğse acı sürmek bebeğin psikolojisi açısından olumsuz sonuçlar doğmasına neden olur. Oyun oynayarak, parka giderek, kalabalık ortamlara girerek dikkatini başka yönlere çekmesi sağlanabilir. Dilerseniz bu konuda bir uzmandan yardım isteyebilirsiniz.