Gündem ‘Bedelli’de yakalandı

‘Bedelli’de yakalandı

13.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Diyarbakır’da yıllardır sigara kaçakçılığı yapan Ahmet Demir, bedelli askerlik yapmak için teslim olduğu Manisa’daki birliğinde gözaltına alınıp tutuklandı.

‘Bedelli’de yakalandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü kaçakçılıkla mücadele ekipleri, Irak’ın Zaho şehrinden Türkiye’ye getirilen eşyaların arasına kaçak sigara zulalandığı bilgisine ulaştı. Kaçakçılığın Diyarbakır Lice merkezli bir kaçakçılık şebekesi tarafından organize edildiğini tespit eden polis, 6 aylık takip sonrası İstanbul merkezli 9 ilde eş zamanlı baskınlar gerçekleştirdi. Yapılan baskınlarda şebekenin depolarından 160 bin paket kaçak sigara, bin 500 paket elektronik sigara kartuşu, 30 ton nargile tütünü, 129 adet elektronik sigara likidi, 8 adet elektronik sigara ile bir adet ruhsatsız tabanca ele geçirirken, kaçakçılıkta kullanıldığı tespit edilen bir TIR ile 14 kamyon, minibüs ve otomobile el konuldu.

Haberin Devamı

35 milyonluk servet

Operasyonda aralarında Ş.D., M.D., H.D., M.S., C.A., B.T., M.H., İ.K., A.Y., S.P. ve Y.İ. isimli 11 şebeke yöneticisiyle birlikte 60 şebeke üyesi yakalanıp gözaltına alındı. Gözaltına alınanların ifadeleri doğrultusunda şebekenin elebaşının Ahmet Demir (25) olduğu belirlendi. Manisa’da bedelli askerlik yaptığı saptanan Ahmet Demir, birliğinde gözaltına alınıp İstanbul’a getirildi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan Demir’in polislere “Ayağa kalktığımdan beri bu işin içindeyim” şeklinde ifade verdiği öğrenilirken, kaçakçılıktan 30-35 milyon liralık servete ulaştığı da tespit edildi. 2’si Suriyeli 59 şebeke üyesi ve yöneticisiyle birlikte adliyeye sevk edilen Demir, çoğunluğu şebeke yöneticisi 19 adamıyla birlikte tutuklandı. 26 şebeke üyesi ise adli kontrol ile bırakıldı.

Haberin Devamı

Sigarada düşüş puroda yükseliş

Emniyet verilerine göre, İstanbul’da 2018 yılının ilk altı ayında 750 bin, tüm yıl genelinde ise 1 milyon 333 bin 762 paket kaçak sigara ele geçirildi. İstanbul’da bu yılın ilk altı ayında ise 241 bin 971 paket kaçak sigara ile 15 ton 607 kilo kaçak tütün ve 76 bin 565 adet puro ele geçti. Kaçak sigaraya rağmen puro ve kaçak tütünde bir yükselişin gözlendiği verilere göre, geçen yıl 376 olan gözaltı sayısı, bu yılın ilk 6 ayında 457’ye yükseldi.