Gündem Bedensel engelli Yasin'in Zafer Bayramı coşkusu

Bedensel engelli Yasin'in Zafer Bayramı coşkusu

30.08.2023 - 14:01 | Son Güncellenme:

Erzurum’da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yıl dönümü coşkuyla kutlandı. 15 yıldır askeri kıyafet ile törenlere katılan bedensel engelli Yasin Karpuz (40), bu yıl da katıldığı törende protokol ve vatandaşlarca alkışlandı.

Bedensel engelli Yasinin Zafer Bayramı coşkusu

Havuzbaşı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törenler, Hastaneler Caddesi'nde devam etti. Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum milletvekilleri Mehmet Emin Öz, Abdurrahim Fırat, MHP Erzurum Milletvekili Kamil Aydın, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Sekmen ve 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Tevfik Algan, törene katılan askerler ile vatandaşların Zafer Bayramı'nı kutladı.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi mehteran bölüğü, marşlar söyledi. Törenler asker ve gazilerin geçişi ile sona ererken; resmi geçitte yer alan ve 15 yıldır askeri kıyafet ile törenlere katılıp, sırtında Türk bayrağı taşıyan bedensel engelli Yasin Karpuz (40), protokol ve vatandaşlarca alkışlandı.

4 çocuk babası Karpuz, "Hiçbir bayramı kaçırmam. Her bayrama asker kıyafetimi giyer, sırtıma ve elime bayrağımı alır; katılırdım. Asker olmak, benim tek hayalimdi. Ölene kadar askerlik yapmayı çok isterdim. Ben de bu gibi törenlerde hayalimi gerçekleştiriyorum" diye konuştu.

Bedensel engelli Yasinin Zafer Bayramı coşkusu