Gündem Belarus hakkında her şey

Belarus hakkında her şey

21.04.2018 - 15:04 | Son Güncellenme:

Belarus diğer ismi ile Beyaz Rusya olarak da bilinen ülke, bir Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği ülkesidir. Başkenti Minsk'tir, ülkenin komşuları ise kuzeyde Letonya, güneyde Ukrayna, batıda Polonya ve doğusunda ise Rusya’dır. Gece hayatı, parkları ve müzeleri ile ünlü Belarus hakkında merak edilenler yazımızda...

Belarus hakkında her şey

Belarus diğer adıyla Beyaz Rusya Avrupa ülkeleri arasında idam cezası veren tek ülke olma özelliğini taşımaktadır. Ülkenin resmi dili Rusça ve Belarusça'dır. Ülke 1991 yılında bağımsızlığını ilan etmiştir. Belarus hızlı ekonomi ve sanayi gelişmesi sayesinde ekonomik yönden dünyaya kendini kabul ettiren bir ülkedir.

Haberin Devamı

Belarus Kültürü

Gece eğlenceleri ile ilgi odağı olan ülkede, güvenlik çok sıkıdır. Bu ülkede gasp ve hırsızlık gibi olaylara pek rastlanmaz çünkü resmi polisten daha fazla sivil polis bulunmaktadır. Ülke hükümeti turizmi desteklemekte olup festivallere yardım etmektedir. Milli şarkı ve şiir yarışmaları, gençlik şov sanatları etkinlikleri, uluslararası caz festivalleri gerçekleştirilmektedir.

Belarus Mutfağı

Belarus mutfağının iki önemli gıdası mantar ve patatestir, patatesten yaklaşık 300 çeşit yemek yapılmaktadır. Ünlü patates yemekleri draniki, zrani, proşkidir. Süt ve süt ürünleri de geniş yer tutmaktadır. Tereyağı, kefir, kaymak, peynir ve yoğurt başlıca ürünlerdir. Ülkede göller ve nehirlerin çok olması nedeniyle deniz ürünleri çeşitliliği oldukça fazladır.

Haberin Devamı

Belarus Ekonomisi

Otomotiv sanayisi gelişmiştir, otomobil, traktör, kamyon motor ve yedek parçaları üretilmektedir. Elektronik eşya, beyaz eşya yönünden de birçok üretim yapılmaktadır. Ekonominin temelini oluşturan sektörler ise, tarım makinaları, inşaat malzemeleri, petrokimya, tarım ve ormancılık, bilişim sektörleri alanlarıdır.

Belarus'ta karasal iklim hüküm sürdüğünden kışları soğuk geçmektedir, yazları ise serin ve yağışlıdır. Arazi yapısı yatık şekildedir ve birçok bataklıklara sahip olan bir ülkedir. Doğal kaynakları ise, petrol, doğalgaz, orman ürünleri ve bataklık kömürüdür.

Belarus, doğalgaz krizinden dolayı ekonomide zor günler yaşamakta olup, Rusya ile birleşme kararı almıştır. Rusya ile aynı para birimini kullanma kararını Rusya'ya iletmiştir. Belarus'un başkenti Minsk, gezilmesi gereken tarihi ve kültürü geniş bir şehir olarak, tertemiz parkları