Gündem Belediyeler: Biz cani değiliz

Belediyeler: Biz cani değiliz

31.05.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

TBMM Hayvan Haklarını Araştırma Komisyonu, sokak hayvanlarının zehirlenip öldürülmesinde eleştiri oklarının hedefi haline gelen ve ağır suçlamalara muhatap olan belediyeleri dinledi.

Belediyeler: Biz cani değiliz

Türkiye Belediyeler Birliği başta olmak üzere birçok ilden gelen belediye temsilcileri yetersiz personel ve teçhizatla, “yakala-kısırlaştır-bırak” görevini yerine getirmeye çalıştıklarını belirterek, sokak hayvanları konusunda kendilerine yargısız infaz yapıldığını dile getirdi.

Haberin Devamı

Yardımlar sektör oldu

Mamak Belediyesi Temsilcisi Eser İnsal, hayvanları uzun süre barınaklara kapatmanın işletme maliyeti ve sürdürülebilirlik açısından mantıksız olduğunu kaydetti. İnsal, barınaklardan hayvan sahiplenme oranının Avrupa’da yüzde 30 olmasına rağmen Türkiye’de yüzde 10’u zor bulduğunu vurguladı. Ankara Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimi Aydın Kayalı, bir mahkeme kararını okuyarak, köpekleri aldıkları yerlere bıraktıkları ve hayvanseverlere verdikleri zararlar nedeniyle ceza aldıklarını dile getirdi. Kayalı, şunları kaydetti: “Sokak hayvanları kucağa alıp severek götürülecek hayvanlar değil. Belli metotla yakalanıyor. STK temsilcileri görüntülüyor, hayvanlara işkence ettiğimizi iddia ederek şikayetçi oluyorlar. Binlerce hayvan iyileştirdik, cani değiliz. Ama belirli noktalarda sağlıklı koşulların oluşturulması gerekiyor. Hayvanlar için doğal yaşam alanı oluşturulmalı.”