Gündem Belediyelerden öğrencilere çorba

Belediyelerden öğrencilere çorba

08.01.2020 - 07:50 | Son Güncellenme:

İstanbul Üniversitesi’nde yemek zammına karşı gerçekleştirilen protestolar ve parasızlık ima eden paylaşımlarda bulunan üniversite öğrencisi Sibel Ünli’nin intiharından sonra öğrencilere yönelik birçok yardım kampanyası başlatıldı. Vakıfların ve hayırsevelerin başlattığı burs programlarının yanı sıra belediyeler de öğrencilere yemek dağıtım projelerine ağırlık verdi.

Belediyelerden öğrencilere çorba

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatıyla başlatılan sıcak çorba ve ekmek dağıtımı öğrenciler tarafından yoğun ilgi görüyor. Evden kahvaltı yapamadan çıktığını belirten üniversite öğrencisi Taha Efe Doğan, “Sıcak çorbayla hem içimiz ısınıyor hem de karnımız doyuyor” dedi.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediyesi ise Kent A.Ş bünyesindeki “Resto Cafe” adlı işletmesinde öğrencilere çorbayı 1 liradan satma kararı aldı. Uygulamanın haziran ayına kadar süreceğini açıklayan Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, öğrencilere yönelik sembolik fiyatlı bir menü üzerinde de çalıştıklarını belirterek farkındalık yaratmayı amaçladıklarını söyledi.

Antalya’daki Muratpaşa Belediyesi de Adalya Vakfı’nın Şirinyalı Mahallesi’nde bulunan Engelsiz Kafe’de üniversite öğrencileri için ücretsiz öğle yemeği veriyor. Belediye Başkanı Ümit Uysal, sosyo-ekonomik gelişmelerin bazı insanları desteksiz bıraktığına dikkat çekerek projenin bu duruma çare olma duygusuyla ortaya çıktığını söyledi.

Ayrıca Antalya’daki Kepez, Ankara’daki Kahramankazan, Çorum’daki Sungurlu, Karabük’teki Safranbolu belediyeleri de öğrencilere   çorba dağıtan belediyeler arasında yer alıyor. 

Yazarlar