Gündem ‘Ben yaşıyorum!’

‘Ben yaşıyorum!’

24.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nün bu yılki sahibi yazar Adalet Ağaoğlu’na ödülü düzenlenen törenle takdim edildi. Dada Sahne’deki törende konuşan Ağaoğlu, ödülden duyduğu mutlululuğu ‘Ben yaşıyorum’ sözleriyle ifade etti...

‘Ben yaşıyorum’

Türk edebiyatının en üretken kalemlerinden, usta yazar Adalet Ağaoğlu dün akşam Erdal Öz Edebiyat Ödülü’nü aldı. Can Yayınları’nın sahibi Can Öz, yaptığı açılış konuşmasında, “Erdal Öz Edebiyat Ödülleri’nin böyle bir dönemde sürdürülmesi başka bir öneme sahip. Cemil Kavukçu’nun ve Celal Üster’in fikirleri bizim için çok önemli oldu. Ve bu ödül sürdürülebilir hale geldi. Okan Bayülgen’e bu yıl Dada Sahne’de bize kapılarını açtığı için ayrıca teşekkür ederiz” dedi.

Haberin Devamı

Anılarını anlattı

Erdal Öz Edebiyat Ödülleri’nin bu yılki seçici kurul başkanı Handan İnci, konuşmasına bu ödülün kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayarak başladı. Ardından ödüllerin kuralı gereği seçici kuruldaki son senesi olduğunu hatırlatan Handan İnci, Adalet Ağaoğlu’nun çok değerli yazar olduğunu belirterek Erdal Öz Ödülü’nün kendisine verilmesinden memnuniyet duyduğunu söyledi.

Adalet Ağaoğlu ödülü almadan önce yaptığı konuşmada ise bu ödüle değer görülmekten duyduğu mutluluğu ifade etti ve Erdal Öz ile Ankara’da tanışmalarını, Can Yayınları’nın doğduğu günleri anlattı.

‘Ben yaşıyorum’

Can Öz konuşmasında ‘Erdal Öz Edebiyat Ödülü Derneği’nin kurulacağını müjdeledi.

Cevdet Kudret’e gönderme

Konuşmasında Cevdet Kudret’e atıfta bulunan Ağaoğlu şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Cevdet Kudret 75 yaşında hastanede tedavi altındayken eşi ona gelir ve der ki, ‘Cevdet, edebiyat dergileri senden bahsediyor’. Cevdet Kudret ise edebiyat öğretmeni olarak anılan birisiydi. Sonrasında hastaneden evine taburcu olduğunda ise ona ödül verilmek istendiğinde, ‘Ben yaşıyorum, ben yaşıyorum’ der. Bana da bu ödül vermek istendiğinde aklıma ilk olarak bu hikâye geldi.”

Daha sonra Handan İnci Ağaoğlu’na ödülünü takdim etti. “Ben yaşıyorum” sözleriyle ödül heykelciğini havaya kaldıran Ağoğlu ayakta alkışlandı.

Gecede ayrıca Erdal Öz’ün oğlu ve Can Yayınları’nın sahibi Can Öz, Erdal Öz Edebiyat Ödülü Derneği’nin kurulacağını müjdeledi.