Gündem Benim babam ikinci kez şehit oldu

Benim babam ikinci kez şehit oldu

11.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Danıştay 2. Daire üyesi Özbilgin’i öldüren Arslan için Ergenekon kapsamında tahliye kararı verilmesine tepki gösteren Gökhan Özbilgin, “Babamın öldüğü güne geri geldik. Anneme nasıl söyleyeceğim“ dedi

Benim babam ikinci kez  şehit oldu

Danıştay’a yönelik kanlı saldırıyı gerçekleştirerek, Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’i öldüren, 4 Danıştay üyesini yaraladıktan sonra suç üstü yakalanan saldırgan Alparslan Arslan’ın Ergenekon davasından tahliyesine karar verilmesi, diğer suçlarından dolayı hemen cezaevinden çıkamayacak olmasına rağmen Özbilgin ailesini yıktı.
17 Mayıs 2006’da Danıştay’a yönelik kanlı baskını gerçekleştiren Avukat Alparslan Arslan, müzakere salonunda Danıştay 2. Daire üyesi Mustafa Yücel Özbilgin’i öldürürken, Daire Başkanı Mustafa Birden ve üyeler Ayla Gönenç, Ayfer Özdemir ile tetkik hâkimi Ahmet Çobanoğlu yaraladı. Olayın ardından suç üstü yakalanan Arslan tutuklandı. Arslan’ın da aralarında bulunduğu 9 sanık, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Mahkeme, ilk kararında Arslan’ı, Özbilgin’i kasten öldürmek ve anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye teşebbüs etmek suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm etti.
Yargıtay, temyiz aşamasında Özbilgin’i öldürmek suçuna verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını onamadan, dosyanın İstanbul’da açılan Ergenekon davasıyla birleştirilmesine karar verdi. Mahkeme yıllar süren yargılama sonunda Arslan’ı ikinci kez Özbilgin’i öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkûm etti. Mahkeme kararını verdi ama aradan 7 ay geçmesine rağmen gerekçeli kararını yazmadı ve dosya Yargıtay’a taşınamadı.

‘Her şey ortada’
Arslan hakkındaki dava 2006’da tutuklanmış olmasına karşın 2014’e gelindiğinde bitirilemedi ve kanun değişikliğiyle uzun tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesi sonucu Arslan’ın dün tahliyesine karar verildi.
Özbilgin’in oğlu Gökhan Özbilgin, saldırganın Ergenekon davasından tahliyesine yönelik Milliyet’e şunları söyledi:
“İyi değiliz. Benim babam ikinci kere şehit oldu. Tüm Türkiye’nin, dünyanın gözünün önünde olan olay. Saldırgan belli, suç üstü yapılmış her şey ortada. İki kere ağırlaştırılmış müebbet hapis almış ve dışarıda. Herkesi vicdanıyla baş başa bırakıyorum. Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis verip kararı Yargıtay’a göndermişti.
Yargıtay bunu onasaydı, bu konu kapanırdı. Ergenekon süreci yine devam ederdi. Bir suç şüphesi varsa öteki soruşturmada devam ederdi, yapılırdı, edilirdi.
Hatırlarsınız ben babamın mezarı başında defalarca artık bu yargılama bitsin diye söyledim. Artık bitmesini istiyorum bu konu çok uzadı. Hangi vicdana sığarki. Tahliyeden sonra annemle konuşmadım ama bunu anneme nasıl izah edeceğim ki. Kanunla, kitapla ilgisi yok. Sanık hakları var tabii, bir şey diyemiyoruz, hukukçuyuz.
Sanığın tabi ki hakları var. Ama bir de vicdan diye bir şey var, bir de mağdur hakları var. Mağdurun haklarını kim koruyor, kim koruyacak şimdi? Kaçmayacağının garantisi var mı? Mahkeme mi bulacak, üç gün sonra? Var mı böyle bir düzen!
Mağdurun hakkını kim koruyacak? Peki insanların vicdanları nasıl rahatlayacak? Şimdi ben babamın öldüğü güne geri geldim.”

Haberin Devamı

Cezaevinden çıkamayacak

Adalet Bakanlığı yetkilileri, Mayıs 2006’dan bu yana cezaevinde bulunan ve ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan Alparslan Aslan’ın işlediği üç ayrı suçtan kesinleşmiş cezası bulunduğundan cezaevinden çıkamayacağını açıkladı. Aslan‘ın, “kamu malına zarar verme” suçundan yargılandığı Sincan Asliye Ceza Mahkemesi’nden aldığı 3 yıl 4 ay hapis cezasının bulunduğu bildirildi. Alparslan Aslan’ın ayrıca Silivri’deki Asliye Ceza Mahkemesi’nden aldığı 1 yıl ve 6 ay olmak üzere iki ayrı kesinleşmiş cezasının bulunduğu kaydedildi.