Gündem Benzinlik için ağaç katliamı

Benzinlik için ağaç katliamı

25.08.2009 - 16:46 | Son Güncellenme:

.

Benzinlik için ağaç katliamı

ÇORUM'da AKP'li belediye, mülkiyeti kendilerine ait olan benzinliğin genişletilmesi için park alanını, Belediye Meclis kararı ile benzinliğe ilave etmeye kararı verdi. Karar kapsamında park alanında bulunan 28 ağaç kesildi. Belediyenin bu kararının hukuka aykırı olduğunu söyleyen CHP'li Belediye Meclisi Grup Başkanı Dinçer Solmaz, konuyu yargıya taşıyacaklarını açıkladı. AKP'li Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise, "Karşıdan gelen araçlar parktan dolayı benzinliğe giremiyordu. Benzinliğin etrafını dolanmaları gerekiyordu" diye konuştu.

CHP KARARA İTİRAZ ETTİ Çorum'un Çepni Mahallesi bulunan belediyeye ait benzinliğin yanındaki 2 bin 500 metrekarelik parkın, 5 Haziran tarihinde Belediye Meclisi toplantısında benzinliğe ilave edilmesi görüşüldü. 32 Belediye Meclis Üyesi'nin bulunduğu toplantıda CHP Grubu yeşil alan işaretli bölgenin benzinliğe ilave edilmesine karşı çıkarken yapılan oylamada 11 CHP'li üyenin red oyu karşısında 21 AKP'li üyenin evet oyuyla madde kabul edildi. Karara itiraz eden CHP grubu, konunun 7 Ağustos tarihindeki meclis toplantısında tekrar gündeme gelmesini sağlayarak karara itiraz etti. Bu toplantıda da yapılan oylamada itirazlar 21 AKP'linin oyu ile reddedildi.

28 AĞAÇ KESİLDİ Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda belediye yetkilileri, benzinliğin genişletilmesi çalışması kapsamında yeşil alan işaretli parkta bulunan çam ve meşeden oluşan 28 ağacı önceki gün kesti ve parkta bulunan bankları da kaldırdı.

CHP : ÇEVRE KATLİAMI YAPILDI Belediyenin meclis kararı kesinleşmeden kararı uyguladığını dile getiren CHP Belediye Meclisi Grup Başkanı Dinçer Solmaz, "5 Haziran'daki toplantıda 2 bin 500 metrekarelik yeşil alanın benzinliğe ilave edilmesine 11 üyemizin red oyuna karşın kabul edildi. 7 Ağustos'taki ikinci toplantıda da itirazlarımız reddedildi ve yeşil alanın benzinliğin genişletilmesi için kullanılması kararlaştırıldı. Bu kapsamda meclis kararı kesinleşmeden belediye kolları sıvadı ve adeta bir çevre katliamı yaparak çam ve meşelerden oluşan 28 ağacı kesti" dedi. Belediyenin hukuka aykırı bir tasarrufta bulunduğunu ileri süren Solmaz, konuyu İdare Mahkemesi'ne taşıyacaklarını açıkladı.

VATANDAŞ DA TEPKİLİ Parktaki ağaçların kesilmesine tepki gösteren vatandaşlardan 75 yaşındaki Halil Güneş, önceden ağaçların altında oturduğunu belirterek, "Bu ağaçların kime zararı vardı" diyerek tepki gösterdi.

KLERİYLE SÖKÜP TAŞIYAMADIK Bu arada AKP'li Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise konuyla ilgili DHA muhabirine yaptığı açıklamada, "Orası cephe bir yer. Karşıdan gelen araçlar parktan dolayı benzinliğe giremiyordu. Yaklaşık 2 kilometre gittikten sonra benziliğe girebiliyordu. Araçların rahat giriş, çıkış yapabilmeleri için önünü açmak zorundaydık. Şimdi kavşaktan direk girecekler" diyerek ağaçların kesilmesi konusuyla ilgili de, "Birincisi ağaçların ömürleri tamamlanmıştı. ikincisi de bu ağaçlar uzun yıllardır bölgede yer aldıkları için uzun kökler salmışlar. Bu nedenle ağaç kesme makinamız bunları sökerek başka bir yere taşınmasında yetersiz ve güçsüz kaldı" diye konuştu.