Gündem Berkin Elvan hayati tehlikeyi atlatamadı

Berkin Elvan hayati tehlikeyi atlatamadı

18.06.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Gezi Parkı eylemine destek vermek isteyenler ve polis arasında Okmeydanı’ndaki çatışmada yaralanan 14 yaşındaki Berkin’in yaşam savaşı devam ediyor

Berkin Elvan hayati tehlikeyi atlatamadı

Okmeydanı’nda Gezi Parkı direnişine destek vermek isteyenlerle polis arasında çıkan çatışma sonucu başına isabet eden gaz bombası kapsülüyle ağır yaralanan Berkin Elvan’ın sağlık durumu ciddiyetini koruyor. Önceki gün akşam saatlerinde ikinci kez ameliyat edilen Berkin’in ailesi gözyaşları içerisinde Berkin’in iyileşmesini bekliyor.

Ağır yaralandı

Okmeydanı Mahmutşevketpaşa Mahallesi’nde önceki sabah Taksim Gezi Parkı olaylarını protesto edenlerle polisin çatışması sırasında markete ekmek almaya giden 14 yaşındaki Berkin Elvan, çevik kuvvetin attığı gaz bombası kapsülüyle başının arkasından ağır yaralanmıştı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Berkin, hemen ameliyata alınmıştı.

İkinci kez ameliyat

Kafatasındaki kapsül parçaları temizlenen Berkin, önceki akşam bir kez daha ameliyat edildi. Berkin’in sağlık durumunun önceki güne göre daha iyi olduğu ancak sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. Yeğeninin hayati tehlikeyi atlatamadığını söyleyen dayı Kenan Düzen, “Önceki akşam ikinci ameliyatı oldu. Doktorlar düne göre daha umutlu konuştular fakat uyutmaya devam ediyorlar. 48 saat de olabilir, 1 hafta da olabilir. Ne zaman kendine gelir, bilmiyoruz. Beklemeye devam ediyoruz“ diye konuştu.