Gündem Berkin’i bu polisler mi vurdu?

Berkin’i bu polisler mi vurdu?

26.03.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu ölen Berkin Elvan’ın vurulduğu dakikalarda, olay yerinde görev yapan polislerin fotoğrafı savcılık dosyasına girdi

Berkin’i bu polisler mi vurdu

Polisin attığı gaz bombası kapsülüyle başından yaralanan ve 269 komada kaldıktan sonra ölen 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın ailesinin avukatı Evrim Deniz Karatana tarafından soruşturma dosyasına sunulan polislerin fotoğrafı ortaya çıktı. Bu fotoğrafta yer alan 6 polisin, Berkin Elvan’ın ölümüne sebep olan gaz kapsülünü atan polisler olabileceği iddia edildi.
Elvan ailesinin avukatı Karatana, soruşturma dosyasına Berkin Elvan’ın ölümüne neden olan gaz kapsülünü atmış olabileceği iddia edilen polislerin fotoğrafını sunmuştu. Fotoğrafın Berkin Elvan’ın vurulduğu yere 2 dakikalık mesafede bulunan Özel Okmeydanı Polikliniği’nde görevli bir doktorun asistanı tarafından çekildiği belirtilmişti.

Olayın tanığı çekti
Fotoğrafın soruşturma dosyasına konulmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Savcısı Faruk Bildirici, fotoğrafları çeken asistan ve olaya tanık olan doktoru ifadeye çağırmıştı. Doktor M.B, ifadesinde şunları söylemişti:
“Olay günü görevliydim. Gece bizim kliniğimizin önünde, Gezi Parkı olaylarını protesto eden yurttaşlar bulunuyordu. Sonra bunlara polis gazla müdahale etti. Asistanımın astım hastasıydı, onu başka bir odaya gönderdim. Gaz dağılınca geldi ve kızgınlıkla kliniğin önündeki polislerin fotoğrafını çekti. Biz de fotoğrafı soruşturmaya delil olabileceğini düşünerek verdik. Berkin’in yaralandığı yer bizim polikliniğimizin olduğu yere 50-100 metre mesafede ve 2 dakikada gidilebilir. Fotoğrafı da 07.11’de çekildi. Zaten fotoğraf çekildikten sonra da Berkin’in vurulup yaralandığı yere doğru koşuşturdular. Berkin’in vurulduğu yer bizim bulunduğumuz yerden görülebilecek mesafededir.”
Fotoğrafı çeken asistan P.K ise “Ben yolda cep telefonumla bekleyen polislerin fotoğrafını çektim. Daha sonra pencereyi kapatıp içeri girdim” diye konuşmuştu.
Asistan P.K’nın çektiği o fotoğraf dün ortaya çıktı. Avukat Karatana, fotoğrafta yer alan ancak kask numaraları görünmeyen, yüzleri açık polislerin kimliklerinin tespitini ve olayla ilişkili olup olmadıklarının ortaya çıkarılmasını talep etti.

Haberin Devamı

Berkin’i bu polisler mi vurdu

Berkin Elvan’ın vurulduğu dakikalarda Özel Okmeydanı Polikliniği’nde görevli bir doktorun asistanı tarafından çekilen polislerin fotoğrafı savcılık dosyasın girdi.

Polis baskınında tanığın evi arandı
Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ın cenaze töreninden sonra gece çıkan olaylarda Burak Can Karamanoğlu’nun hayatını kaybetmesi, 2 kişinin de yaralanmasına ilişkin dün sabah saat 05.00 sıralarında Okmeydanı, Beyoğlu ve Sultangazi’de 25 adrese operasyon düzenlendi. TEM, Özel Harekât Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinden oluşan 800 polisin katılımıyla düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.
Operasyonda Berkin Elvan’ın başına gaz kapsülü isabet ettiği sırada yanında bulunan 18 yaşındaki Özgür Karagöz’ün evinin arandığı belirtildi. Karagöz, Berkin Elvan soruşturması kapsamında verdiği ifadede polisin gaz fişeğini Elvan’ı hedef alarak fırlattığını, Elvan’ın ise elini kaldırarak polislere, “Ekmek almaya gidiyorum, atmayın artık, yeter” diye bağırdığını söylemişti.
Emniyet, gözaltına alınan 8 kişinin DHKP-C üyesi olduğuna yönelik emniyette kayıt bulunduğunu açıkladı. Açıklamada ayrıca aramalarda 2 ruhsatsız tabanca, 2 kuru sıkı tabanca ve 1 pompalı tüfekle çok sayıda tabanca fişeği de ele geçirildiği ve incelenmek için Kriminal Şube Müdürlüğü’ne gönderildiği belirtildi. Tabancaların Burak Can Karamanoğlu cinayetinde kullanılıp kullanılmadığının incelemelerin ardından netleşeceği belirtildi.

Haberin Devamı

Berkin’i bu polisler mi vurdu

Polis de kamera kaydı dağıttı
Emniyet, Berkin Elvan’ın cenaze töreninin ardından Okmeydanı’nda çıkan ve Burak Can Karamanoğlu’nun ölümüyle sonuçlanan olaylarla ilgili MOBESE ve güvenlik kamerası görüntülerini basına dağıttı. Güvenlik kamerası görüntülerinde, elinde tabanca bulunan bir kişiyle, bir torba içerisinde olay yerine getirdiği pompalı tüfeği bu torbadan çıkarıp havaya doğru ateş eden bir kişi görülüyor.