Gündem Beşiktaş’taki saldırıdan kurtulmuştu

Beşiktaş’taki saldırıdan kurtulmuştu

02.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Yılbaşı gecesi İstanbul’un en önemli eğlence mekanı Reina’yı hedef alan terör saldırısında hayatını kaybedenler otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi. Onlardan geriye yeni bir yılın başlangıcında sonlanan yaşam öyküleri kaldı...

Beşiktaş’taki  saldırıdan  kurtulmuştu

Yılın ilk saatlerinde gerçekleştirilen hain terör saldırısı, aralarında turistlerin de olduğu insanları hedef aldı. Acının en yakıcı şekilde hissedildiği yer ise kuşkusuz cenazelerin otopsi işlemlerinin yapıldığı İstanbul Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’ydu.

Haberin Devamı

‘Yüreğim yanıyor’

Terör saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları, birbirlerine sarılarak gözyaşı dökerken, kimlik tespiti yapılan cenazeler ailelerine öğle saatlerinden itibaren teslim edildi. Saldırıda hayatını kaybeden yabancı uyruklu kişiler için de ilgili devletlerin İstanbul’daki konsolosları girişimlerde bulundu. Aralarında BAE, Ürdün, İsrail, Suudi Arabistan’ın da olduğu Ortadoğu ülkelerinin İstanbul Başkonsolosluğundan gelen temsilciler vatandaşlarının cenazelerini almak üzere başvuruda bulundu. Hayatını kaybeden isimlerden biri güvenlik amiri Fatih Çakmak’tı. 35 yaşındaki Çakmak gece kulubünde kendi ekibiyle birlikte çalışıyordu. 10 Aralık’ta Beşiktaş Vodafone Arena’da düzenlenen bombalı saldırı sırasında da orada görevli olan Çakmak, ölümden kıl payı kurtulmuştu. Yılbaşı gecesinde ise daha önce defalarca görev yaptığı Reina’daydı. Teröristin kurşunlarıyla hayatını kaybeden ilk isimlerden olan Çakmak’ın ağabeyi Erkan Çakmak, “Yüreğim yanıyor. Kardeşimi öldürdüler. Hayatta polisle işim olmazdı. Bir kere kapıma geldiler, o da kardeşimin ölüm haberini verdiler. Bir hiç uğruna öldürüldü” diye konuştu. Güvenlik görevlilerinden Bahadır Çakır ve Hatice Karcılar’ın yakınları da Adli Tıp Kurumu’ndaydı.

Haberin Devamı

‘Her gördüğümde acı vereceksin’

Beşiktaş’taki  saldırıdan  kurtulmuştu


Reina’daki terör saldırısında özel güvenlik görevlisi Hatice Karcılar (27) da hayatını kaybetti.

3 yaşında Hiranur adında bir kız çocuğu annesi olan Hatice Karcılar’ın, Beşiktaş Şehitler Tepesi’nde yaşanan bombalı saldırı sonrası sosyal medya hesabında, “Severek geldiğim, görmek için göreve gelmek için can attığım yerdin. Artık her gördüğümde acı vereceksin” notunu paylaştığı görüldü.

Karcılar’ın cenazesi Balıkesir’in Erdek ilçesinde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Henüz 19 yaşındaydı

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, olay sırasında Reina’da olan İsrailli bir genç kadının öldüğü belirtildi. Saldırıda hayatını kaybeden İsrailli kadının adının Leanne Nasser olduğu açıklandı. Nasser’in yanındaki üç arkadaşından biri olan Ruaa Mansour’un ise saldırıda yaralandığı bildirildi.

Haberin Devamı

Iraklı Abbas öğrenciydi

Irak’tan Türkiye’ye okumak için gelen Kemerburgaz Üniversitesi öğrencisi Iraklı Jalal Abbas isimli genç de saldırıda hayatını kaybedenler arasında.

Yabancı ülke temsilcileri Adli Tıp Kurumu’na geldi

Saldırıda yaşamını yitirenler arasında çok sayıda yabancı uyruklu kişi bulunuyordu. Dün aralarında Birleşik Arap Emirlikleri, Ürdün, İsrail, Suudi Arabistan’ın da olduğu pek çok ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu’ndan gelen temsilciler de vatandaşlarının cenazelerini almak üzere başvuruda bulundu. İsrail basını, saldırıdan beri haber alınamayan 18 yaşındaki Arap asıllı İsrail vatandaşı Lian Nasır’ın yaşamını yitirdiğini belirtti. Terör saldırısında hayatını kaybettiği açıklanan diğer yabancıların isimleri şöyle; Ahmed Saud Alfaoul, Muhammed Saud Alfaoul, Ahmed İsam, Basma Abourazaq, Jalal Abbas, Haykel Mousalem. Lübnanlı bankacı Haykel Moussallem’in 4 gün önce tatil için Türkiye’ye geldiği öğrenildi. Öte yandan Lübnan resmi haber ajansı NNA, Lübnanlı ünlü iş adamı İlyas Şami’nin kızı Rita Şami ve İlyas Vardini’nin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Haberin Devamı

Artık biz resimlerde kaldık

Beşiktaş’taki  saldırıdan  kurtulmuştu


Saldırıda hayatını kaybeden Mustafa Seymen’in nişanlısı Sezen Arseven, sosyal medya hesabından müstakbel eşine şu notla veda etti: “Beraber gittiğimiz yerden sensiz dönüyorum. Bana en güzel bakanım. Beni en çok sevenim. Aşk dolu olanım. Uykumda bile beni öpenim. Artık biz resimlerde kaldık. Biz yarım kaldık. Eşimi, hayat arkadaşımı, sevdiğimi aşkımı kaybettim.”

Öte yandan, terör acısı Seymen ailesini ikinci vurdu. 1995 yılında Bingöl’ün Genç ilçesinde teröristlerle girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Komando Asteğmen Ali İhsan Seymen’in (23) Mustafa Seymen ile akraba oldukları öğrenildi.
Ölenlerden birinin de Reina’ya eğlenmeye giden Büşra Köse olduğu belirlendi. CHP milletvekilleri Selina Doğan ve Ali Şeker Adli Tıp Kurumu’na gelerek bilgi aldı. Ali Şeker kuruma toplam 39 cenaze geldiğini belirterek, “24 yabancı uyruklu kişi var. Bir kişi ise hem Belçika hem de Türk vatandaşı. Ölenlerden 11’i Türk” dedi.

Haberin Devamı

Yevmiye ile çalışıyordu

Gümrükçü Mustafa Kaya (32) da iki arkadaşıyla birlikte yılbaşı kutlaması için eğlence mekanındaydı. Bir arkadaşıyla birlikte kurşunların hedefi olan Kaya’nın cenazesi Kastamonu’da toprağa verilmek üzere yakınları tarafından Adli Tıp Kurumu’ndan alındı. Kayıplardan 24 yaşındaki Yunus Görmek ise Yıldız Teknik Üniversitesi mezunuydu. Görmek, günlük yevmiyeli olarak Reina’da çalışıyordu.

Tatil için gelmişti

Saldırıda hayatını kaybedenlerden birinin de 28 yaşındaki Mesut Gürbüz olduğu öğrenildi. Turizmci olan

Beşiktaş’taki  saldırıdan  kurtulmuştu
ve Almanya’da yaşayan Gürbüz’ün tatil için arkadaşlarıyla İstanbul’a geldiği öğrenildi.

Hatıra fotoğrafı çektirmişti

Saldırıda hayatını kaybeden iki çocuk babası Kenan Kutluk da Reina’da garson olarak çalışıyordu. 31 Aralık’ta çocuklarıyla vedalaştıktan sonra evden çıkan Kutluk, saldırganın silahından çıkan kurşunların hedef oldu. Kutluk, çalıştığı yerin önünde ve futbolcu Mesut Özil’le hatıra fotoğrafı da çektirmişti.

Beşiktaş’taki  saldırıdan  kurtulmuştu
Babasını kaybetmişti

Terör kurşunlarının hedefi olan isimlerden biri de eğlence merkezinin önünde görevli polis memuru Burak Yıldız’dı. Yıldız, kapıda güvenliği sağlama görevini icra ediyordu. Babasını birkaç yıl önce kanserden kaybeden Yıldız’ın şehit olduğu haberi annesi Aslı Yıldız’a iletildi. Yıldız ailesinin biri kız üç çocuğundan biri olan Burak Yıldız’ın ağabeyi Murat Yıldız’ın da yine İstanbul’da Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru olduğu öğrenilirken, iki kardeşin de henüz iki yıllık polis oldukları belirtildi. Şehidin evinin bulunduğu apartmana dev bir Türk bayrağı asıldı.

Babaya son bakış

Hayatını kaybeden isimlerden turizmci Ayhan Arık ise yabancı müşterilerini gece klubüne getirmişti. Kapıda turist grubunu bekleyen Arık, kurşunlara burada hedef oldu.

Beşiktaş’taki  saldırıdan  kurtulmuştu


Başından aldığı kurşunla hayatını kaybeden Arık için dün Küçükköy Merkez Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Türk Bayrağına sarılı tabutu camiye getirilen Arık’ın iki oğlu babalarının tabutu başında gözyaşı döktü. Arık’ın bir Arap kafileyi Reina’ya getiren rehber olduğu öğrenildi.

25’i yabancı uyruklu

Adalet Bakanlığı Adli Tıp Kurumu Başkanlığınca, hayatını kaybeden 39 kişiden 38’inin kimlikleri belirlendi. Kimlikleri tespit edilen, 1’i Irak, 11’i Türk, biri ise hem Türk hem Belçika vatandaşı olan 13 kişinin cenazesi ailelerine teslim edildi. Otopsi işlemleri sona erip kimliği belirlenen 25 yabancı uyruklunun cenazesinin ise ailelerinin Türkiye’ye gelmesinin ardından yarın teslim edileceği belirtildi. Bunlardan 7’sinin Suudi Arabistan, 3’ünün Lübnan, 2’şer kişisinin Tunus, Hindistan, Fas, Ürdün ve Irak, birer kişisinin ise Kuveyt, Kanada, İsrail, Suriye ve Rusya Federasyonu vatandaşı olduğu belirlendi.