Gündem Beyaz Müzayede 14 Ocak’ta

Beyaz Müzayede 14 Ocak’ta

07.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

42. Beyaz Çağdaş ve Modern Sanat Müzayedesi, 14 Ocak’ta Swissotel’de düzenlenecek. Müzeydede, Burhan Doğançay’ın ‘Red & Black Composition’ isimli eseriyle Fahrelnissa Zeid’in ‘Naughty Boy’ ve ‘Mona’ yapıtları satışa çıkıyor. Açık artırmada yer alacak 126 sanatçının 222 eseri 13 Ocak’a dek Beyaz Space’te sergileniyor.

Beyaz Müzayede 14 Ocak’ta

Türkiye çağdaş sanatının usta isimlerinden biri olan Burhan Doğançay’ın 1974 tarihli eseri son senelerde sanatçının satışa sunulan en önemli başyapıtı olarak değerlendiriliyor. 500 bin TL alt sınır ile satışa sunulacak ‘Red & Black Composition’ koleksiyoncular arasında rekora aday gösteriliyor.

Haberin Devamı

Tate Modern’de geçen yaz retrospektif sergisi açılan ilk Türk sanatçısı Fahrelnissa Zeid’in bir öğrencisini resmettiği ‘Feminity’ isimli yapıtı kasım ayındaki Beyaz Müzayede’de 1 milyon TL çekiç fiyatı ile rekor kırmıştı. Zeid’in bir başka öğrencisinin oğlunu resmettiği ‘Naughty Boy’ isimli yapıt, yalın uslüp ve kullandığı renkler vasıtasıyla çocuğun muzip karakterini fevkalade resme yansıtmış olması yönüyle önem taşıyor. Zeid’in yaptığı az sayıdaki erkek çocuk portrelerinden olan ‘Naughty Boy’ 450 bin-650 bin TL tahmini fiyat aralığı ile satışa çıkacak. l KÜLTÜR SANAT SERVİSİ