Gündem ‘Beyaz Toros’ ve ‘Yeşil’ pankartına soruşturma

‘Beyaz Toros’ ve ‘Yeşil’ pankartına soruşturma

06.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Beyaz Grup 23’üncü haftasında dün oynanan Bursaspor ve Amedspor müsabakasında saha içinde ve tribünlerde gerginlik yaşandı.

‘Beyaz Toros’ ve ‘Yeşil’ pankartına soruşturma

HABER MERKEZİ - Henüz maç öncesi sahaya çıkan Amedsporlu futbolculara tribünlerden atlayan bir grup taraftar saldırma girişiminde bulunulurken, Amedspor kalecisinin olduğu bölümün kale arkası tribününden sahaya çok sayıda yabancı cisim atıldı. Kaleci Cantuğ Temel’in başından yaralandığı maçta “PKK dışarı” diye bağıran Bursasporlu taraftarlar ayrıca 1990’larda faili meşhul cinayetlerden sorumlu  isimlerinden “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın ve JİTEM’in insan kaçırma sembolü olan “Beyaz Toros” posterleri açtı.

Haberin Devamı

‘Açığa alındılar’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açılan pankartlara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Soylu, “Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır” ifadelerini kullandı. 

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada da “Maçta yaşanan olaylar ile ilgili olarak; sorumlu kamu görevlisi 3 güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırılmış ve haklarında soruşturma başlatılmıştır. Pankart açma olayına karışan ilgililer hakkında teşhis, tespit ve yakalama çalışması ile maç sonunda soyunma odasında gerçekleşen darp olayına ilişkin ise sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde adli işlem başlatılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar 7 kişi gözaltına alınmıştır” denildi.