Gündem Beyoğlu Belediyesi'nden 'Beyoğlu Gençlik Şenliği'

Beyoğlu Belediyesi'nden 'Beyoğlu Gençlik Şenliği'

19.05.2023 - 20:21 | Son Güncellenme:

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı, Beyoğlu Belediyesi tarafından Hasköy sahilde düzenlenen 'Beyoğlu Gençlik Şenliği' ile kutlandı. Programa katılan gençler; müzik dinletileri, yarışmalar, ödüllü turnuvalar ve çeşitli etkinliklerle unutulmaz bir gün yaşadı. Gençler ayrıca gerçekleştirilen Kürek deneyimi ile de su sporlarının heyecanını yaşama imkânı budu.

Beyoğlu Belediyesinden Beyoğlu Gençlik Şenliği

Beyoğlu Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı'nı Hasköy Spor Tesisleri'nde düzenlediği 'Beyoğlu Gençlik Şenliği' ile kutladı. Saat 16.00'da başlayacak programda Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız da gençlerin ve çocukların bayram coşkusuna ortak oldu.

Haberin Devamı

"YÜZYILI İNŞA EDECEK GENÇLER BURADALAR"

Başkan Haydar Ali Yıldız, "Bütün bayramlarda olduğu gibi bugün de heyecanlıyız. Bugün 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı. Ben de sabahtan itibaren Beyoğlu'nun tüm mahallelerinde bayramımızı kutluyorum. Bayramlarımız, sevinçlerimiz, bayrağımız, vatanımız, devletimiz bir. Birliğimiz daim olsun diyorum. Bugün Cumhuriyetimizin yüzüncü yılındayız. Gençlik ve Spor Bayramı ve Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Ben hep 18 yaşında diyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, silah arkadaşlarının, şehitlerimizin bize emanet ettiği vatan, bıraktığı bu topraklarda, bugün saygıdeğer Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Yüzyılı olarak, yüzüncü yıldan sonraki yüzyılı Türkiye olarak ifade ediyor. Ve bu yüzyılı inşa edecek gençler buradalar. Beyoğlu'nda, İstanbul'da, Türkiye'nin dört bir yanındalar" dedi.

Haberin Devamı

Beyoğlu Belediyesinden Beyoğlu Gençlik Şenliği

"MUSTAFA KEMAL ATATÜRK İYİ Kİ VAR OLMUŞ"

19 Mayıs Bayramı'nı kutlamaya gelen 13 yaşındaki Emirhan Soran, "Burada güzel etkinlikler var. Belediyenin böyle önemli bir bayramda, bu şekilde etkinlikler düzenlemesi açıkçası çok hoşuma gitti. Mustafa Kemal Atatürk için söylenecek söz yok. İyi ki var olmuş. İyi ki doğmuş ve bu ülkeyi kurmuş. Benim de hedeflerim ilerde bu ülkeye katkılı bir insan olmak. Gelecekte ülkemi onurlandırmak istiyorum" şeklinde konuştu.

"HERKES KÜREK ÇEKMEYİ DENEMELİ"

Haliç'te ilk defa kürek çekme deneyimini yaşayan 14 yaşındaki Emir Berat Şahin ise "Kürek dersimiz çok güzel geçti. İlk başlarda arkadaşlarımla öğrenemedik. Ama dönüşte çok iyiydik. Bütün herkes, bütün Türkiye bu deneyimi yaşamalı. Çok güzel bir gün geçiriyorum. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Bayramımız kutlu olsun" diye konuştu. Yine ilk defa kürek çekme deneyimi yaşayan 14 yaşındaki Yunus Emre Çay, "İlk defa yaptım. Çok güzeldi. Arkadaşlarımla geldim. Burada çok eğlendik. Hocalarımız bize neyi gösterdiyse onu yapmaya çalıştık. İlk başlarda zor gibiydi ama öğrendikçe kolaylaştı. Mustafa Kemal Atatürk bize bu bayramı armağan etmiş. Ona çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.