Gündem Beyza'nın katili komşunun evi boşaltılıyor

Beyza'nın katili komşunun evi boşaltılıyor

05.06.2009 - 21:40 | Son Güncellenme:

.

Beyzanın katili komşunun evi boşaltılıyor

KONYA’da 4 yaşındaki Beyza Çökekoğlu’nu boğarak öldürdükten sonra sobada yakan komşuları 23 yaşındaki Kezban Uslu’nun eşi Mustafa Uslu, güvenlik nedeni ile evini boşaltıyor. Polis, eşya taşınması için geniş güvenlik önlemi aldı.
Meram İlçesi Alavardı Mahallesi Kıraç Sokak’ta, 30 Nisan'da markete ekmek ve yumurta almaya giden Beyza Çökekoğlu, marketten alışveriş yaptıktan sonra eve dönerken kayboldu. Polis, yaptığı çalışma sonunda 1 Haziran Pazartesi akşamı Beyza’nın, yan komşuları Kezban Uslu, tarafından boğularak öldürüldükten sonra sobada yakıldığını ortaya çıkardı. 3.5 yaşındaki spastik çocuğunun, sara nöbeti sırasında ölmesi üzerine bunalıma giren ve kıskançlık nedeniyle Beyza’yı öldürdüğü iddia edilen Kezban Uslu tutuklandı. Olayın ardından katil zanlısının tuğla fabrikasında çalışan eşi Mustafa Uslu da, can güvenliği nedeniyle polis tarafından koruma altına alındı.
Öldürülen Beyza ile katil zanlısının evlerinin yan yana olması nedeniyle, zanlının eşi Mustafa Uslu, güvenlik nedeniyle evini boşaltıyor. Yaklaşık 50 polis, eşyaların taşınması için geniş güvenlik önlemi aldı. İddiaya göre eşyaların taşınması için temasa geçilen 3 kamyon şoförünün taşınacak eşyaların, Beyza’yı öldüren katil zanlısının eşyaları olduğu öğrenince taşımaktan vazgeçti. Polisin devreye girmesi ile nakliyeci firma arandığı öğrenildi. Nakliya aracının bulunmasının ardından eşyaların taşınacağı bildirildi.

EVİ YAKMAYA KALKTILAR
Katil zanlısının ev sahibi Mustafa Kemal Gürbüz, “Olayı alt katta oturan, kiracımızın işlemesinin ardından bizim de can güvenliğimiz tehlikeye düştü. Dün akşam kimliğini henüz tesbit edemediğimiz 3 kişi  evi yakmaya kalktı. Çevredeki vatandaşların müdahalesi ile önlendi” dedi.