Gündem Bıçak silahtan daha öldürücü

Bıçak silahtan daha öldürücü

12.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Erzurum Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, ayda yaklaşık 25-30 bıçaklama olayının olduğu Erzurum’da toplumsal bilinç uyandırmak için çaba harcadıklarını belirterek, “Her bıçağın ölümcül etkisi olduğunu unutmamak gerekiyor. Bıçak ölümcül ve silah gibi tutukluluk yapmıyor” dedi

Bıçak silahtan daha öldürücü

İl Genel Meclisi’nin şubat ayı oturumunda kent güvenlik sistemi konularında üyelere brifing veren İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, kentte en önemli sorunun bıçaklama olayları olduğunu vurguladı. Ayda yaklaşık 25-30 bıçaklama olayının meydana geldiği Erzurum’da bıçağın bir alışkanlık haline geldiğini belirten Yıldız şunları söyledi:
“Allah muhafaza ediyor, insanlar ölmüyor. Ama her bıçağın ölümcül etkisi olduğunu unutmamak gerekiyor. Alınan her bıçak darbesi saniyeler, 13, 52 saniye gibi sürede aldığınız yara ile alakalı ölüme götürüyor. Bıçak bu kadar ölümcül. Tutukluk yapmıyor. Hedefi şaşırmıyorsunuz. Silahta şaşırabilirsiniz, ateş ettiğiniz kurşun girdiği yeri yakıp çıkıyor. Ama bıçak girdiği yeri kesiyor.
Damar, kılcal damar, atardamar, ne varsa kesiyor.” Bıçakla ilgili toplumsal bir bilinç oluşturmak için sempozyum düzenleyeceklerini anlatan Yıldız, meclis üyelerinden destek istedi. Yılbaşından bu yana bıçaklama nedeniyle 3 kişinin hayatını kaybettiği Erzurum’da bıçak sorununu ortadan kaldırmak için bilimsel bir çalışma yapacaklarını kaydeden Yıldız, “Bu konuda bıçağın ne dinimizde ne de töremizde yeri olmadığını söyleyin.
Bunu çevrenizdeki insanlarla paylaşır, destek olursanız bizi memnun edersiniz. Bıçakla ilgili geçtiğimiz yıllarda Emniyet bir kampanya düzenlemiş. Biz de bu konuda bir hazırlık yapıyoruz. Toplumsal bir bilinç oluşturmak için basının, kamuoyunun ve sizlerin desteğine ihtiyacımız var” dedi. Kent merkezindeki 179 MOBESE kamerasından seçilen kaza ve olay görüntülerini izleyen meclis üyeleri, vatandaşın can ve mal güvenliğini sağlayan sistemin ilçelere de kurulmasını istedi.