Gündem Bilgisayar kayıtları 7 aydır gönderilmedi

Bilgisayar kayıtları 7 aydır gönderilmedi

27.01.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

8 Haziran 2013’te yapılan Seviye Belirleme Sınavı’na (SBS) giren 15 yaşındaki Gizem Gül Türkkan’ın ‘hatalı puan’ mağduriyeti devam ediyor...

Bilgisayar kayıtları 7 aydır gönderilmedi


Sınav sonucunun açıklandığı 12 Temmuz 2013’te evdeki bilgisayardan sonuçları kontrol eden Gizem, ekranda ‘485.291’ puanı görünce mutlu oldu. Daha sonra tercihler için okula giden kız ve ailesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) tercih ekranında sınav puanı ile yıl sonu başarı puanının düşürüldüğünü gördü.
Harekete geçen Gizem’in babası Muhittin Türkkan, kızı için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 7 aydır süren davada bugüne kadar bir sonuç çıkmazken, Türkkan ayrıca Ankara 3’üncü İdare Mahkemesi’ne de dava açtı.
Baba Türkkan, “Suç duyurusunda bulunduk. MEB’in bilgisayar kayıtlarını bir an önce göndermesini istiyorum. Uzmanlar, gelecek bilgisayar kayıtlarına güvenilmeyeceğini ve bu bilgisayarların da incelenmesi gerektiğini söylediler. Savcılıktan MEB’in bilgisayarlarının incelenmesini de talep edeceğim” dedi.

Haberin Devamı

‘Böyle sorumsuzluk olmaz’

Kızı için Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunan baba Muhittin Türkkan, “Savcılık kızımla ilgili yapılan değişiklikleri gösteren bilgisayar kayıtlarını 3 kere istemesine rağmen bakanlık 7 aydır göndermedi. Bu olacak iş değil. Böyle bir sorumsuzluk olmaz. Soruşturmanın selameti açısından MEB’in bilgisayar kayıtlarını bir an önce göndermesini, Sayın Bakan’dan bu konuda yardımcı olmasını istiyorum” şeklinde konuştu.