Gündem Bingöl’de hain saldırı: 4 asker şehit, 2 terörist öldürüldü

Bingöl’de hain saldırı: 4 asker şehit, 2 terörist öldürüldü

31.08.2008 - 11:03 | Son Güncellenme:

.

Bingöl’de hain saldırı: 4 asker şehit, 2 terörist öldürüldü

Bingöl’ün Yedisu ilçesinde güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı. Çatışmada 2 terörist ölü ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Yedisu İlçe Jandarma Karakolunun nöbetçi mevzilerine gece teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Saldırıda 4 asker şehit oldu, 3 asker yaralandı.
Güvenlik güçlerinin karşı ateş vermesiyle başlayan çatışmada, 2 terörist ölü ele geçirildi.
Çatışma sonrası kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Çatışmada yaralanan 3 asker, helikopterle Elazığ Askeri Hastanesine kaldırıldı.
Şehit askerler için Elazığ’daki 8. Kolordu Komutanlığında tören düzenleneceği bildirildi.

Haberin Devamı

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Saldırıda şehit olan Gaziantep nüfusuna kayıtlı Jandarma Komando Onbaşı Yaşar Kaya'nın cenazesi Hatay'da, Jandarma Komando erlerden Salim Güneş'in cenazesi Ordu'da, Bülent Bayram'ın cenazesi Van'da ve Serkan Özbakır'ın cenazesi de Kars'ta toprağa verilecek.

Çatışmada yaralanan ve aski helikopterle Elazığ Asker Hastanesi'ne kaldırılan 4 askerin kimlikleri ise şöyle:

Jandarma Uzman Çavuşlar Hakan Bayındır ve Ahmet Saraç, Jandarma Komando Çavuş Oğuzhan Durmuş ve Jandarma Komando Er Adem Koca.

Mevzide kahramanca çatıştılar

Ferit DEMİR- Adil ÖNAL- Şahismail GEZİCİ/BİNGÖL, TUNCELİ, (DHA)

BİNGÖL’ün Yedisi İlçesi'nde dün gece yarısı kalabalık PKK'lı grubun, İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait uzak koruma mevzisine roketatar, ağır makineli ve uzun namlulu silahlarla üç koldan düzenlediği saldırı ve baskın girişimi, kahramanca karşı koyan mehmetçikler tarafından püskürtüldü. Teröristlerin açtığı ilk ateşle 4 askerin şehit olduğu ve 4 askerin de yaralandığı saldırıda, amaçlarına ulaşamayacaklarını anlayan PKK'lılar ölen 2 teröristin cesedini bırakıp kaçarken kan izlerinden çok sayıda teröristin yaralandığı bilgisine ulaşıldı. İki gruba ayrılarak kaçan teröristlere karşı hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı.

Haberin Devamı

Yedisu İlçe Jandarma Komutanlığı’nın uzak güvenliğini sağlayan ve ilçeye yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta bulunan ormanlık tepedeki uzak koruma mevzisine, saat 24.00 sıralarında yaklaşık 40 kişi oldukları belirtilen PKK’lı grubu saldırdı. İstihbarat birimlerinin PKK'nın karakollara saldırıp asker kaçırmayı planladığına ilişkin uyarıları doğrular nitelikteki saldırı üç koldan yapıldı. Yedisu İlçesi'nin doğusundaki hakim tepede bulunan uzak koruma naktasına ormanlık arazi yapısı ve gecenen karanlığından yararlanarak 150- 200 metre kadar yaklaşan teröristler, önce roketatarlarla ateş açtı. Ardından 3 ayrı bölgeden koruma noktalarına Biksi ve suikast silahı Kannas tüfeklerle ateş açtı.

MEVZİDEKİ ASKERLER 1.5 SAAT ÇATIŞTI

Uzak koruma mevzisindeki mehmetçikler, açılan ilk ateşle şehit ve yaralı vermelerine karşın PKK'lı teröristlere kahramanca karşı koydu ve mevziye yaklaşan teröristleri püskürttü. İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan gelen takviye birliklerin de devreye girmesiyle askerlerle teröristler yaklaşık 1.5 saat çatıştı.

Haberin Devamı

Açılan ilk ateşte, koruma noktasında bulunan jandarma komando Onbaşı Yaşar Kaya ile jandarma komando erler Salim Güneş, Bülent Bayram ve Serkan Özbakır şehit oldu. Jandarma uzman çavuşlar Hakan Bayındır ve Ahmet Saraç ile jandarma komando çavuş Oğuzhan Durmuş ve jandarma komando er Adem Koca ise yaralandı.

Yaralı askerler helikopterlerle Elazığ Askeri Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Baskın girişimi püskürtülen teröristlerden 2'si ölürken çok sayıda terörist de yaralandı. Yoğun ateş altında kalan teröristler ölen arkadaşlarının cesedini burada bırakarak yaralıları alıp, gecenin karanlığından ve ormanlık arazi yapısından yararlanıp kaçmaya başladı. İki gruba ayrılan teröristler Tunceli'nin Pülümür ve Bingöl'ün Kiğı ilçelerine doğru gitti.

Haberin Devamı

HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Bölgede yapılan arama tarama faaliyetlerinde, kaçan teröristlerin ardından kan izlerine rastlandı. Çatışmada, çok sayıda teröristen yaralandığı, diğer PKK’lıların yaralıları da yanlarına alarak iki grup halinde Tunceli’nin Pülümür ile Bingöl’ün Kiğı ilçesindeki ormanlık alanlara kaçtıkları saptandı.

Çatışmanın sürdüğü sıralarda Tunceli Jandarma Bölge Komutanlığı’ndan kalkan gece görüşlü Süper Kobar tipi helikopterler, gece boyunca teröristlerin kaçış bölgelerini bombardımana tuttu. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte ise Tunceli ve Bingöl’den teröristlerin kaçış yolları ve stratejik alanlara Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timleri indirildi.

Askeri yetkililer, teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonların aralıksız sürdüğünü kaydetti.

KUZEY IRAK'TAN GELEN GRUP

Saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarından geldikleri ve Tunceli ile Erzurum’dan gelen teröristlerle birlikte saldırı ve baskın girişiminde bulundukları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Tunceli’de 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle özellikle jandarma karakollarına saldırı düzenleneceği istihbaratı alınmış ve güvenlik en üst seviyeye çıkarılmıştı.

İÇİŞLERİ BAKANI ELAZIĞ’DA

İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal, Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral Mustafa Bıyık, şehit askerler için Elazığ Askeri Hastanesi’nde yapılan uğurlama törenine katılmak üzere Elazığ’a geldi.

Düzenlenen törenden sonra şehit jandarma komando Onbaşı Yaşar Kaya'nın cenazesi Hatay'a, erler Salim Güneş'ın cenazesi Ordu'ya, Bülent Bayram'ın cenazesi Van'a ve Serkan Özbakır'ın cenazesi de İstanbul'a gönderildi.

Şehitler yarın memleketlerinde düzenlenecek törenlerle toprağa verilecek.

ŞEHİT ANNESİ: "OĞLUMUN KANI YERDE KALMASIN" 
Çatışmada şehit olan Jandarma Komando Onbaşı Yaşar Kaya’nın annesi Zeynep Şahin, "Vatan sağ olsun. Oğlumun kanı yerde kalmasın" dedi.
Şehit Onbaşı Yaşar Kaya’nın Hatay’ın Hassa ilçesine bağlı Akbez beldesinde yaşayan annesi Zeynep Şahin’e acı haberi, evine gelen Hassa Kaymakamı Yusuf Üstün, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Şenol Caferoğlu ve İlçe Müftü Vekili Tacettin Okuyucu verdi.
Haberi alınca gözyaşlarına boğulan Zeynep Şahin, "Vatan sağ olsun. Oğlumun kanı yerde kalmasın" diye konuştu. Zeynep Şahin’i, evine gelen komşuları teskin etmeye çalıştı.
Şehidin babası Hanifi Kaya ise acı haberi Mersin’de aldı. Şehit onbaşının,
acemi birliğindeki eğitiminin ardından izin kullandığı, 20 gün önce yeni
birliğine gittiği öğrenildi.
Şehit onbaşının naaşının yarın Akbez beldesindeki Merkez Camisi’nde
yapılacak törenin ardından, Kılıçdede Mezarlığı’nda toprağa verileceği
belirtildi.