Gündem Bir babadan şaşırtan tepki

Bir babadan şaşırtan tepki

04.08.2008 - 00:35 | Son Güncellenme:

Konya Balcılar’daki faciada kızı yaralanan Ahmet Atayer “Kızımız baleye, diskoya gitmiyor, olay niye abartılıyor? Yöneticiler suçsuz, şikâyetçi değiliz” diye konuştu

Bir babadan şaşırtan tepki

Balcılar’daki yurt binasının patlama sonucu çökmesi sonucu yaralanan ve Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavisi devam eden Şerife Atayer’in (12) babası Ahmet Atayer, yurt hocaları, yöneticiler ve binayı yapan müteahhitte ihmal bulunmadığını, ihmalin gaz kaçağı durumunda önceden uyarı veren cihazı yerleştirmeyenlerde olduğunu ileri sürdü.
Hastane önünde açıklama yapan Atayer, maliyeti çok düşük cihazın bulundurulmamasının, yaşanan acı olayda çok sayıda öğrencinin ölmesine ve yaralanmasına neden olduğunu kaydederek, “18 çocuğa değer miydi? Gaz kaçağını bildiren bir cihazın maliyeti ne kadar? Bu sorgulanmalı” dedi.
“Bizim çocuklarımız baleye, diskoya, bara gitmiyor, köpük banyosunda ölmüyor. Bazı medya grupları neden çok abartıyor, aklım almıyor” diyen Atayer şöyle konuştu:

‘Ölen şehit, kalan gazi’
“Çocuklar dilbilgisinden, yabancı dilden (Arapça, İngilizce) mahrum kalmaması için yurda gidiyor. Ben de çocuğumu bu amaçla gönderdim. Yaralı babası olarak şikâyetim yok. Benim çocuğum kaydolmak için yurda gitti. Akşam geç saatler olduğu için o gece yurtta kaldı. Zaman zaman burada kalıyordu. Burada ölenler şehit, kalanlar ise gazidir.”
Binanın çökmesi sonucu büyük kızı Huriye Durmuş’u (14) kaybeden, küçük kızı Esra Durmuş ise yaralanan acılı baba Abdullah Durmuş da, evlat acısının çok kötü bir şey olduğunu, kızlarını kaybettikleri için büyük üzüntü içinde olduklarını bildirdi.

Bir yaralı taburcu oldu
Enkazdan çıkarıldıktan sonra olay yerinden askeri helikopterle Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesine getirilen Fatma Göktaş’ın (19) tedavisi de tamamlandı. Taburcu edilerek hastaneden ayrıldı.
Diğer yaralılar Dilek Türken, Zeynep Büşra Demirbaş, Teslime Akça, Asude Akçadede, Seher Sümer, Zehra Parlatıcı, Tuğba Güllü, Meryem Özbağrıaçık, Zübeyde Kulu, Meryem Semerci, Zahide Kambur, Semra Kambur, Tuğba Özçömlekçi, Şerife Atayer, Büşra Güneş, Cennet Tatmaz, Ayşe Semerci, Zehra Uysal, Emine Dağtekin ve Esmanur Durmuş’un sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.