Gündem Bir çete daha ‘kafes’lendi

Bir çete daha ‘kafes’lendi

01.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul merkezli dört ilde yapılan “Kafes-33” operasyonuyla Ahmet Söylemez’in liderliğini yaptığı suç örgütü çökertildi.

Bir çete daha ‘kafes’lendi

FERİT ZENGİN/HABER MERKEZİ- İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İstanbul merkezli 4 ilde eş zamanlı Kafes-33 operasyonları düzenlendiğini, bir organize suç örgütünün çökertildiğini ve 9 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iş insanlarını ve ailelerini ölümle tehdit ederek haraç almaya çalışan suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda, şüphelilerin iş yerlerini kurşunlayarak iş insanları üzerinde baskı kurdukları ve bu sayede iş yerlerinden para talep ettikleri tespit edildi. Çalışmaların ardından İstanbul merkez olmak üzere Ankara, Diyarbakır ve Mersin’de şüphelilere yönelik operasyon düzenlendi. Eş zamanlı olarak yapılan operasyonlarda, suç örgütünün elebaşı Ahmet Söylemez ile birlikte dokuz kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Çetenin geçtiğimiz günlerde Mardin Tanıtım Günleri’nde iş insanı Nedim Kaya’ya yönelik düzenlenen silahlı saldırının faili oldukları ve bu sebepten gözaltına alındıkları öğrenildi.