Gündem Bir mahalle geçinmek için yurtdışında

Bir mahalle geçinmek için yurtdışında

04.06.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Afganistan’da intihar saldırısında ölen 3 Türk’ten Halil Gül’ün ağabeyi Atıf Gül, Kayseri Karatay Mahallesi’nde çoğunluğun çalışmak için mecburen yurtdışına gittiğini söyledi

Bir mahalle geçinmek için yurtdışında

Afganistan’ın doğusundaki Nangarhar kentinde intihar saldırısında hayatını kaybeden 3 Türk vatandaşından inşaat işçisi Kayserili Halil Gül’ün Halil Gül’ün, Kayseri’nin Bünyan İlçesi Karatay Mahallesi’ndeki evinde yas var. Eşinin Dubai’de çalışırken rahatsızlandığını ve kalbine pil takıldığını anlatan Gülsen Gül, “Burada çok kısa dinlendi. Şubat’ın 18’inde Afganistan’a gitti. 2, 3 günde bir telefonla arıyordu. Oralar sıcaksa gel, çalışma’ dedim. ‘korkmayın gölgede çalışıyorum’ dedi. şimdi Cenazesi geliyor” diye ağladı. Annesi Şerife Gül oğlu için “İçerim kaynıyor” diye ağıt yaktı.

Cenazeye dair bilgi alamıyorlar
Gül’ün ağabeyi Atıf Gül, kardeşiyle birlikte yıllardır yurt dışında çalıştıklarını, Cezayir ve Afganistan’da birlikte olduklarını belirterek, “Mahallenin çoğu benzeri koşullarda yurtdışında çalışıyor” dedi.
Gül’ün kayınbiraderi Saffet Taştan ve arkadaşı Nihat Kahraman ise yetkililerden bilgi alamadıklarını söyledi. Aile üyeleri cenazenin Kayseri’ye ne zaman geleceğinin belli olmadığını belirterek, bir an önce cenazelerin almak istediklerini söylediler.

Haberin Devamı

Şirkete karşı ikinci saldırı
Afganistan’da önceki gün düzenlenen saldırıda 3 Türk çalışanını kaybeden EMTA İnşaat şirketinin daha önce de yine Afganistan’da 6’sı Türk 11 çalışanı kaçırılmıştı. 2013 yılında meydana gelen olayda, şirket çalışanları Host vilayetinde incelemelerde bulunduktan sonra Afganistan’ın başkenti Kabil’e gitmek için havalanmışlardı. Fakat helikopter Logar’ın Azre ilçesinde kötü hava şartları nedeniyle acil iniş yapmak durumunda kalmış ve sonrasında ekip Taliban tarafından kaçırılmıştı. Şirket çalışanları diplomatik temaslar sonrasında zarar görmeden kurtarılmışlardı.
İSTANBUL Milliyet

Müdür tehdit ediliyordu
Afganistan’da ölen proje müdürü Fuat Taş’ın oğlu Muhammed Safa Taş ise babasının 4 - 5 yıldan buyana Afganistan’da çalıştığını belirterek babasının sürekli tehdit aldığını söyledi. Babasının 9 aydır Türkiye’ye gelmediğini ve en son bir hafta önce telefonda konuştuklarını anlatan Taş, “Babama 1 yıl önce silahlı saldırı düzenlediler ve koruması öldü. Proje yüzünden sürekli tehdit aldığını söylüyordu. Babamdan bu projeden çekilmesini istiyorlarmış. Dikkat çekmemek için Afgan kıyafetleri giyiyordu” diye konuştu.
HABER MERKEZİ