Gündem Bir tek Çelik’e rötuş yapmadılar

Bir tek Çelik’e rötuş yapmadılar

11.05.2008 - 11:10 | Son Güncellenme:

Arçelik’in maskotu Çelik’in “Benim milyonlarca annem var!” kampanyası çerçevesinde 10 anneyle birlikte fotoğrafı çekilip gazetelere gönderildi. Milli Gazete, anneleri çok açık bulup rötuşla kapattı!

Bir tek Çelik’e rötuş yapmadılar


Bir tek Çelik’e rötuş yapmadılar
Anneler günü nedeniyle bir çok firma özel kampanya düzenledi. Bu kampanyaların tanıtılması için de gazetelere ve televizyonlara reklamlar verildi. Kampanya düzenleyen firmalardan biri de Arçelik.

10 anne rol aldı

Firma, “Benim milyonlarca annem var” adı altında bir kampanya düzenledi. Arçelik’in maskotu Çelik’in 10 anneyle çekilmiş fotoğrafı ise kampanyanın görsel malzemesi olarak kullanıldı. Bu fotoğraf Türkiye’de yayın yapan gazetelerde yayınlandı. Ancak İslami basından Milli Gazete’de bu fotoğrafa dikkatlice bakıldığında rötuş yapıldığı ortaya çıkıyor.

Etek boyları uzadı
Yenişafak, Bugün ve Zaman gazetelerinde bile orijinal fotoğraf kullanılırken, Milli Gazete’de yer alan fotoğrafa bilgisayar programı “Photoshop” yardımıyla çeşitli eklemeler yapıldığı dikkat çekti. Fotoğraftaki anneler incelendiğinde, bazılarının etek boyu bilgisayar yardımıyla uzatıldığı, bazı annelerin ise degajelerin yok edildiği ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

İki fotoğrafa dikkatle bakıldığında Arçelik’in maskotu Çelik hariç bütün herkese eklemeler yapıldığı hemen fark ediliyor.