Gündem Bir türkü söyledi, hayatı değişti

Bir türkü söyledi, hayatı değişti

10.02.2011 - 16:40 | Son Güncellenme:

Ağabeyi tarafından çekilip, internete yüklenen videosu bir anda hayatının tamamen değişmesine sebep oldu

Bir türkü söyledi, hayatı değişti

VAN’ın Çaldıran İlçesi’ne bağlı, İran sınırında yakın Yağbasan Köyü’nde oturan ilköğretim okulu 2’nci sınıf öğrencisi 8 yaşındaki Mukaddes Bahçeci’nin okulda ders sırasında söylediği ’Haberin Var mı?’ türküsünün görüntüleri internetteki sosyal paylaşım sitelerinde tıklanma rekoru kırıyor.

Herkesin sempatisini kazanan minik Mukaddes’i bugün makamında ağırlayan Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, onunla birlikte ’Haberin Var mı?’ türküsüne eşlik etti. Kaymakam Dündar ve işadamı Nihat Avcı, Mukaddes’in eğitimi boyunca tüm masraflarını karşılama sözü verdi.

Yarı yıl tatili öncesi, Mukaddesi okuldan almaya giden ağabey Turan Bahçeci, son dersi yapan kardeşinin türkü söylediğini görünce, bunu cep telefonunun kamerasıyla kaydetti. Ağabey Turan Bahçeci, çektiği görüntüleri de internette sosyal paylaşım sitesinde paylaştı. Görüntü kısa sürede yoğun ilgi görüp tıklanma rekoru kırdı. Minik Mukaddes, güzel sesi ve sempatik hareketleriyle ilgi odağı oldu.

Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar da her geçen gün Türkiye çapında ilginin arttığı Mukaddes’i bugün makamına çağırarak kutladı. Minik Mukaddes, Kaymakam’la bir araya gelmenin mutluğunu yaşadı. İnternette yer alan görüntülerini bir kez daha burada izleyen Mukaddes, Kaymakam Dündar ile birlikte aynı türküye eşlik etti. Mukaddes, gelecekte öğretmen olmayı düşündüğünü, sahip çıkılırsa ses sanatçısı da olmayı hayal ettiğini söyledi. Çaldıran Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, Mukaddes ve ablası Nurten Bahçeci’ye birer bilgisayar sözü verirken, Milli Eğitim Müdürü Hamza Anuş da Mukaddes’e cura hediye etti. Kaymakam Dündar ve işadamı müteahhit Nihat Avcı ise Mukaddes’in ilk ve orta öğretim boyunca eğitim masraflarını karşılayacağını söyledi.

Minik Mukaddes daha sonra Kaymakamlık’ta Türkçe ve Kürtçe ve İngilizce olarak şarkılar okuyarak bol alkış aldı. Vanlı işadamı Avcı, minik Mukaddes’in Van ve Çaldıran İlçesi’ni tanıtmada önemli bir rol oydağını belirterek, "Vanımız ve Çaldıran ilçemizin tanıtımında büyük katkı sağlayan küçük kızımızı yürekten tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Mukaddes’in hayalindeki öğretmenlik mesleğine kavuşması çok önemli. Bu anlamda Mukaddes’in ilk ve orta öğrenim masraflarını üniversiteyi kazanıncaya kadar ben üstleniyorum" dedi.

Yazarlar