Gündem Bir yanda ölüm, bir yanda neşe: Vicdanı yaralayan gülüş

Bir yanda ölüm, bir yanda neşe: Vicdanı yaralayan gülüş

15.03.2024 - 06:41 | Son Güncellenme:

İstanbul’da ehliyetsiz kullandığı otomobille çarptığı Oğuz Murat Aci’nin ölümüne yol açan ve kazanın ardından annesi Eylem Tok’un yurt dışına kaçırdığı 17 yaşındaki T.C., annesiyle birlikte New York’ta görüntülendi.

ÇİĞDEM YILMAZ/İSTANBUL- Kemerburgaz’da 1 Mart’ta yazar Eylem Tok’un oğlu T.C.’nin kullandığı araç, kullandıkları ATV’leri bozulduğu için emniyet şeridinde bekleyen bir grup arkadaşa çarpmıştı. Çarpmanın etkisiyle 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybederken, dört kişi de yaralanmıştı.

Haberin Devamı

Kazanın ardından Eylem Tok ve oğlunun önce Mısır’a, ardından da ABD’ye kaçtığı tespit edildi. Tok ile T.C.’nin yurt dışına kaçmasını organize ettiği iddia edilen, T.C.’nin babası Doktor Bülent Cihantimur’un çalışanı Ayşe Ceren Saltoğlu tutuklandı.

Aynı gün Tok hakkında “suçluyu kayırma”, T.C. hakkında da “bir kişinin ölümü ile birlikte birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkarıldı ve kırmızı bülten talep edildi.

Hem diplomatik yollardan hem de Interpol vasıtasıyla iade talebinde bulunulduğu öğrenilirken, firari ikili 13 Mart’ta ABD’nin New York kentinde görüldü. Bir Türk vatandaşı tarafından fark edilerek taksiye binerken görüntülenen anne-oğlun gülmesi de kamuoyunun tepkisine neden oldu.

Haberin Devamı

"KAÇARKEN GİYDİĞİ AYNI KIYAFETLERİ VARDI"

O anları görüntüleyen Gözde G., "13 Mart Çarşamba günü, Amerika saatiyle akşam 17.00 civarında, Manhattan'da 57. Sokak ve 6. Cadde arasında bir sokak öteden fark ettim onları. Bu olayı yakından takip ediyordum. Yaklaştım, neşe ve kahkaha içerisinde yürüdüklerini görünce açıkçası kanıma dokundu. Rahatlıklarını görünce şok oldum. Taksi aramaya başladılar. Bindikleri taksinin plakasıyla beraber fotoğraflarını çektim. Benim fotoğraf çektiğimi görünce muhtemelen başka bir sokakta o taksiden inmişlerdir. Sarı taksi kullandılar. Çocuğun üzerinde Türkiye'den kaçarken giydiği aynı kıyafetleri vardı. Kendileriyle konuşmadım. Yakalanmalarına yardımcı olmak için fotoğrafları hemen paylaşma çabasına girdim" diye konuştu.

Amerika'da yaşayan Türk vatandaşı Gözde G. soyadının açık yazılmasını istemedi.

‘İNSANLIK KALMAMIŞ’

Oğuz Murat Aci’nin babası Özer Aci ise fotoğrafla ilgili Milliyet’e şunları söyledi: “Fotoğrafları gördük, insanlıklarından utansınlar, insanlık kalmamış bu insanlarda. Oğlum öleli 14 gün oldu, onlar güle oynaya geziyorlar. Vicdanın olmadığının en güzel örneği bu fotoğraf. İnanıyorum ki yakın zamanda Türkiye’ye getirilip hak ettikleri cezayı alacaklardır.”

MEĞER AĞLAMIYORMUŞ!

Anne Tok daha önce sosyal medyadan yaptığı açıklamada da, “Oğlum her gün ‘Lütfen Türkiye’ye dönelim ve ben cezam ne ise onu çekeyim, ben bir aileyi dağıttım’ diye ağlıyor” demişti.

Haberin Devamı

Kuzeni de aynı şekilde öldü

Murat Aci’nin amcasının oğlu Anıl Aci (26) de 11 Mart’ta Silivri’de arızalanan otomobili kontrol etmek için araçtan indi. Emniyet şeridindeki Anıl Aci ve Soner Aci’ye kamyonet çarptı. Anıl Aci hayatını kaybetti. -DHA